De komende week wordt het echt Nederlands zomerweer. Half bewolkt met een zonnetje en rond de 20 graden. Perfect voor deze Woensdag Windagprijs…

 

 

Nu zul je mij niet zo snel horen mopperen over het weer. Zolang het droog is ben ik al tevreden. En laat het zonnetje zich zien, dan wil ik acuut naar buiten. Liefst op een terrasje onder een parasol. En laat ik daar nu een heerlijke winactie voor hebben!

 

Juist nu je weer lekker naar buiten kunt is het fijn om ergens te gaan eten. Liefst in de buitenlucht op (daar is ie weer) anderhalve meter afstand. Maar waar vind je zo’n terras? 

 

Nou, bij café-restaurant De Tropen, gevestigd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de rand van het Oosterpark in Amsterdam. Een zalige plek waar het dankzij een geweldig groot terras heerlijk toeven is. Dus heb je zin om met je lief, je zus, je buuf, je moeder, of met wie dan ook er weer eens lekker culinair op uit te gaan, zorg dan dat je meedoet vandaag.

 

Ik mag namelijk een verrukkelijke lunch voor twee personen weggeven die je voor het einde van de zomer in kunt wisselen. Van croque monsieur tot pokébowl en van rendang tot een pistoletje met buikspek. Bij De Tropen vind je de hele wereld op je bord.

 

Al trek gekregen? Laat dan op Facebook een bericht achter onder dit artikel of (als je geen Facebook hebt) een mailtje naar winnen@franska.nl. Laat dat zonnetje maar komen…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit