Wil jij me helpen elkaar te helpen?

 

Hoe gaat het met je? Is het allemaal nog een beetje vol te houden? Wat gaan onze prioriteiten anders liggen hè?

 

Opvallend hoeveel mensen nu hun kracht laten zien, klaar staan voor anderen. Applaus voor iedereen met grote en kleine initiatieven, voor iedereen in de zorg, de schoonmakers, de vuilnisophalers, de boeren, het winkelpersoneel, de vrachtwagenchauffeurs, politie en brandweer. Al die mensen bij wie afgelopen jaren zo op hun salarissen is beknibbeld en die zich zo blijven inzetten om het voor ons allemaal draaiend te houden. Zoveel stille krachten die in schrijnend contrast staan met de nietszeggende ‘mooiweerbloggers’ die nu ijzig stil zijn en nu hun bereik niet weten in te zetten om iets voor een ander te doen.

 

Laten we ons met z’n allen aan de regels houden en kijken wat we kunnen bijdragen. Alleen zo kunnen we deze dramatische quarantainetijd naar ik hoop goed doorkomen. Ik kan er oprecht met mijn verstand niet bij waarom er nog steeds mensen zijn die er zich weinig van aantrekken. Ik blijf me focussen op iedereen die wél iets doet voor een ander en het thuiszitten omzet in iets positiefs.

 

Daarom vraag ik jullie om al die goede ideeën en positieve initiatieven hieronder vooral te delen, zodat ze anderen misschien op ideeën brengen en we elkaar blijven inspireren.

 

Zelf probeer ik zoveel mogelijk ideeën rond ouderen en boodschappen en eten te verzamelen en door te geven. De tranen springen in mijn ogen als ik hoor dat veel ouderen niet meer eten of willen eten omdat alle gezamenlijke eetplekken in tehuizen, buurtcentra en kerken gesloten zijn, en ze niemand zien omdat bezoek niet meer mag. Het breekt mijn hart dat veel ouderen op dit moment denken ‘van mij hoeft het niet meer’.

 

Alsjeblieft denk aan elkaar, help elkaar. Stuur een kaartje, een berichtje, bel, doe een boodschap, laat weten dat je ouderen niet vergeet. 

 

Gelukkig zijn er veel buurtinitiatieven en overkoepelende organisaties, maar bedenk dat ook alle kleine beetjes helpen, al is het maar een extra maaltijd voor je buren of iemand in de straat of in de buurt van je ouders. Deel alsjeblieft hieronder de initiatieven en ideeën die je kent.

 

DANK JE WEL

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden