Franska’s Favorites: Vertellis

 

 

Kerstmis staat voor mij gelijk aan gezelligheid, veel eten, (iets te) veel drinken en spelletjes. Ja, dat is echt al jaren zo in huize Veenboer.

 

 

 

Mijn ouders houden van spelletjes en dat is iets wat heel duidelijk is overgedragen aan mijn broer en mij. Vroeger speelden we vaak Risk, maar omdat mijn moeder daar nogal agressief op reageerde (omdat ze steeds verloor en daar niet zo goed tegen kon) zijn we geswitcht naar Monopoly, al liepen we daar helaas tegen hetzelfde probleem aan.

 

Inmiddels hebben we alle kaartspellen ook wel gehad, dus daarom kom ik dit jaar met iets nieuws op de proppen: Vertellis. Een spel waarbij je je gezelschap beter leert kennen, doordat iedereen bepaalde vragen moet beantwoorden. Verrassende vragen, die je zelf misschien niet zo snel aan een ander zou stellen. Ik heb de gezinseditie gekozen, maar je kan er ook eentje kiezen speciaal voor de feestdagen of voor je relatie.

 

Het idee achter alle edities is wel hetzelfde: meer verbinding in het gezelschap. Wat mij betreft een heel mooi uitgangspunt tijdens de feestdagen, maar eigenlijk is dit spel leuk om te doen bij elk etentje. Of je nou met mensen bent die je elke dag ziet, of juist met personen die je wat vaker zou willen zien. Wedden dat je in no time veel meer weet over iedereen? En zij leren jou natuurlijk ook beter kennen.

 

Dit spel wordt in ieder geval mijn bijdrage aan het kerstdiner dit jaar (en mijn ouders mogen lekker voor mijn broer en mij gaan koken), en ik verwacht dat ‘t het begin van een mooie nieuwe traditie zal zijn.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer