Adventskalender met miniflesjes wijn

 

Maartje: Ik heb nog maar net geaccepteerd dat de zon ‘niet meer is’ (oké, wie me volgt op Instagram weet dat dat niet helemaal waar is, laat het eerste kerstnieuws de grond alweer schudden: low budget supermarktketen Aldi komt met een adventskalender voor kerst met… wijn!

 

Aldi deed het internet al een paar keer opschudden afgelopen voorjaar en zomer. Zo was er een opblaasbare jacuzzi (die allang ook elders bestond), gigantische opblaas-goodies en een aantrekkelijk barbecue voor dummies. En dan nu een presentje in de categorie ‘Winter is coming’: een wijn-adventskalender met 24 mini-flesjes wijn!

 

Noem het godslastering (hoewel… wat denk je dat de pastoor drinkt?), noem het zoals je wilt, maar onthoud dat de wijnen van de Aldi bij de meeste tests de laatste jaren steeds weer ongekend goed uit de bus komen. Sterker nog: ze worden niet zelden als beste getest. Ha! En nu komen ze dus in een geschenkverpakking waarvan je er 24 dagen voor kerst iedere dag eentje uit mag pakken. Zou het een JP Chenet of een Calvet zijn? Een bubbel deze keer, of toch een Merlot? Spanning alom tijdens de donkere (steeds gezelliger wordende) dagen voor kerst.

 

En toen was daar de dooie mus: helaas was het ‘t Engelse marketingteam dat deze briljante actie bedacht, waardoor de kalenders in principe alleen in de Engelse Aldi-schappen komen te liggen (vanaf 14 november).

 

Hoewel dat ook een mooie gelegenheid is om snel nog een tripje Londen te plannen. Lees hier al onze Londen-aanraders:

 

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.