Wiekes Boekenclubje: Lucinda Riley – Zon

 

Voor velen zal dit al een bekende titel zijn; ik was er zelf vrij laat laat bij. Want pas sinds deze week ben ik verslaafd aan deze boekenreeks.

 

Ik hoorde het al wel meer om me heen hoor, dat ik deze boeken moest lezen. Maar toen las ik vorige week dat het allernieuwste deel, De Vlinderkamer, op 21 april uitkomt en dacht ik: dít is een goed moment om te beginnen. Je begrijpt: geen moment spijt gehad.

 

Zon, de voorloper van De Vlinderkamer, heb ik als laatste gelezen. Het hoort bij de boekenreeks ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley en is het zesde deel. De andere delen zijn (op volgorde van verschijnen): De Zeven Zussen, Storm, Schaduw, Parel en Maan. En binnenkort wordt die lijst dus aangevuld met De Vlinderkamer.

 

De boeken zijn ook los van elkaar te lezen. Elk deel gaat over een van de zeven zussen en haar belevenissen. In Zon staat Electra centraal. Ik moest me even over de gekke naam heen zetten (ik ken persoonlijk geen enkele Electra), maar daarna zat ik helemaal in het boek. Electra lijkt op het eerste oog volmaakt gelukkig. Ze is succesvol, beroemd, knap en rijk. Maar daarnaast is ze ook onzeker en zoekt ze haar uitweg in drank en drugs.

 

Handig om te weten: alle zeven zussen zijn geadopteerd. Dit weten zij, maar Electra heeft geen enkele behoefte om te weten waar ze echt vandaan komt. Totdat er een brief op de mat valt die haar brengt naar Kenia. Aangezien ze zelf woonachtig is in Manhattan, New York City, is dat wel even andere koek.

 

Het boek leest echt als een trein (ik had het in een middag uit), en het was precies wat ik ter ontspanning nodig had. Gezien onze omstandigheden zit een tripje naar New York City of Kenia er nou niet bepaald in, en dan is het zo fijn om weg te dromen bij de beschrijvingen ervan — want dat doet de Ierse schrijfster echt heel goed. Jammer dus dat ik het in een middag uit had, want dat tripje had van mij wel wat langer mogen duren.

 

 

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever; Xander Uitgevers B.V.
EAN: 9789401611039

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer