Wiekes Boekenclubje: Lisa Gardner – Niet verder vertellen

 

Een heel fijne zondagmorgen allemaal. Deze week heb ik weer een heel leuke boekentip voor jullie, een spannende dit keer.

 

Na een aantal non-fictie boeken te hebben getipt, wat ontroerende boeken, ga ik nu op de spannende tour. Een thriller is het vandaag. De nieuwste van Lisa Gardner, ‘Niet verder vertellen’. Dit boek sprak me aan omdat ik echt een liefhebber ben van detectives. Al vroeg verslond ik de boeken van Nicci French, en ook hun laatste reeks over Frida Klein vond ik goed. Steevast verdenk ik het verkeerde personage, maar dat maakt me niet uit.

 

En omdat de dagen er, voor mij in elk geval, de laatste twee weken allemaal hetzelfde uitzien, kon ik ook wel wat spanning en sensatie gebruiken. En, is dat gelukt met dit boek? Nou, zeker wel.

 

Het hoofdpersonage is D.D. Warren, die wordt opgeroepen wanneer er een moord is gepleegd. Het slachtoffer is een man, en zijn vrouw wordt gevonden met het vuurwapen in haar hand. Lijkt een kant-en-klare oplossing: de vrouw heeft het gedaan. Nou, mooi niet. Flora Dane ziet de moordzaak op tv en herkent het slachtoffer. Ze vormt een team met Warren en samen zijn ze vastberaden de moord op te lossen.

 

Is het een vernieuwend boek? Heel eerlijk: nee. Talloze boeken heb ik al gelezen waar iemand van de politie of recherche een moordonderzoek leidt en die vervolgens voor allerlei verrassingen komt te staan. Wat dat betreft is het een beetje een bekend riedeltje. Maar ik vond het boek oprecht spannend en de verschillende twists zag ik niet aankomen. En het is voor nu gewoon heel goede afleiding. Het is niet een boek over een zwaar onderwerp, je hoeft er niet al teveel bij na te denken, het is gewoon heel lekker lezen. En dat is af en toe ook precies wat je nodig hebt, toch?

 

 

 

Auteur: Lisa gardner
Uitgever; Cargo
EAN: 9789403187600

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer