Wieke heeft de neiging om te schelden

 

Ik word niet goed van de negatieve en vaak oliedomme commentaren op berichten van de overheid over Covid 19.

 

Prima om het ergens niet mee eens te zijn, maar dat zinloze en primitieve gescheld? Wat kan ik me daar toch over opwinden.

 

Soms kan ik me niet inhouden en spreek ik die lui erop aan. Wat je dan terug krijgt? Deze bijvoorbeeld: ‘ga lekker janken?’ Dat gaat nog. Het kabinet en Van Dissel krijgen er elke dag van langs. Het zijn boeven, leugenaars, zakkenvullers, dat virus bestaat helemaal niet, de overheid doet niks, etc. Als ik de mensen hoor die de club Viruswaanzin aanhangen, word ik daar banger van dan van dat hele virus.

 

Alsof de overheid en wij in januari jl. al alles hadden moeten weten over COVID-19. Het was een onbekend iets, ook nog eens ver weg. Nu was het een overval. Niemand vindt een lockdown leuk. Daar hebben we allemaal last van en er zijn zeker fouten gemaakt. Echter, bij zoiets onbekends kun je dat pas achteraf constateren. Naarmate er meer onderzoeken volgen, komt er meer kennis. Niet elk onderzoek zal effectief zijn, en ja, het kost geld, maar dat is altijd zo als je gaat proberen iets uit te zoeken. Tegen hiv/aids was eerder ook geen kruid gewassen.

 

We moeten het serieus nemen, lees de verhalen van – ook jonge – patiënten die de ziekte overleefd hebben en nog steeds tobben met de naweeën, van mensen in de zorg die weten waarover ze praten en die nog steeds moe zijn.

 

Op mijn eigen Facebookpagina heb ik onderstaande tekst geplaatst (heb ik ‘gejat’ van anderen) en daar sta ik 100% achter. Deze luidt als volgt:

 

Als ik 1,5 meter afstand houd en de overige maatregelen hanteer (bijvoorbeeld een mondkapje draag), dan wil ik dat je dit weet:

 

  • Ik ben slim genoeg om te weten dat jij en ik asymptomatisch kunnen zijn en toch het virus kunnen verspreiden.
  • Nee, ik ”leef niet in angst” voor het covid 19 virus; ik wil deel uitmaken van de oplossing, niet van het probleem.
  • Ik heb niet het gevoel dat de overheid mij beheerst; ik heb het gevoel dat ik als volwassene een bijdrage kan leveren aan de samenleving.
  • De wereld draait niet om mij. Hij draait om ons allemaal.
  • Als iedereen kon leven met aandacht voor andere mensen, zou deze wereld een veel betere plek zijn.
  • Ik wil niet bijdragen aan weer overvolle IC’s.
  • Het houden aan de maatregelen maakt me niet zwak, angstig, dom of ”beheerst”. Het houdt me alert. Je aan de maatregelen houden is niet politiek. Je kiest voor volksgezondheid en je gebruikt daarbij je gezonde verstand.

 

Soms heb ik de neiging om die negatievelingen uit te schelden. Tot nu toe heb ik dat niet gedaan. Wil ik ook niet. Bij ons thuis bezigen we afkortingen als AG en BIP als we tenenkrommende reacties voorbij zien komen. Wat AG en BIP zijn? Vertel ik nog wel een keer…

 

Door: Wieke Biesheuvel

Wieke Biesheuvel werkte en woonde zes jaar in Zambia, is nu voorgoed terug en probeert het Nederlandse leven weer onder de knie te krijgen. Waarbij ze beurtelings verbaasd, boos, dolgelukkig, verward of blij is.

Afbeelding van Wieke Biesheuvel