Wie kijkt er nu nog om acht uur naar het journaal?

Goedenavond dames en heren… Zolang ik me kan heugen kijk ik om acht uur ‘s avonds naar het journaal. 

 

Ha, en ik ben niet de enige. Het achtuurjournaal is praktisch ieder avond het best bekeken televisieprogramma van de dag. Bijna twee miljoen kijkers zitten dan klaar voor het nieuws dat hen de hele dag al om de oren vliegt. Niks Uitzending Gemist. Klokslag om acht uur op de bank voor de buis. 

 

Natuurlijk ben ik benieuwd om te horen wat er nu werkelijk aan de hand is in de wereld, want al die nieuwsberichten die de hele dag op mijn telefoon naar binnen dwarrelen, lees ik maar half. Hoe fijn is het om Rob, Astrid of Annechien dan te horen vertellen hoe het nu echt allemaal zit met de Brexit, Trump en het Klimaatakkoord. Dus ik steek er nog wat van op ook. 

 

Maar eigenlijk is het achtuurjournaal het startsein van mijn avond. Uit mijn werk doe ik vaak nog een boodschap en eer we dan in Huize Smit aan tafel zitten is het meestal al na zevenen. Dus tegen de tijd dat het journaal begint, is deze moeder er wel een beetje klaar mee en wil ze gewoon op haar gat zitten. Effe een momentje voor mezelf. En geen mooier excuus dan het achtuurjournaal kijken. Als iemand me dan belt, heeft ‘ie pech. Prangende vragen van de kinderen verwijs ik door naar hun vader. De was en strijk lopen niet weg. Ik ben er effe niet!

 

Niet om het een of ander hoor, ik ben ook een dikke fan van Rick en Merel (en helemaal sinds Merel de Mol blijkt te zijn…), maar om half acht zit ik nog te eten en neem dan met mijn meneer en de pubers ons eigen nieuws door. Gelukkig is dat over het algemeen niet zo schokkend als de aardbevingen in Groningen…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit