Wie geboren is in september heeft meer succes in het leven

 

Ben je binnenkort jarig of is je kind misschien in september geboren? Dat is goed nieuws, want wie in september jarig is heeft een succesvoller leven.

 

 

Ha. Laat dat nou even lekker zijn om te horen. Kom maar door met die feiten.

 

Look at me
Het is wetenschappelijk bewezen. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen die in september geboren zijn vaak nét iets succesvoller zijn dan mensen die jarig zijn in welke andere maand van het jaar dan ook. Zo is er in Amerika een groot onderzoek uitgevoerd en hier namen meer dan één miljoen studenten, geboren tussen 1994 en 2000, aan deel. Aardig wat proefpersonen dus, en daarom zijn de resultaten behoorlijk serieus te nemen. De mensen die zijn geboren in september waren vaker zelfverzekerd en zeker van hun kunnen. Ze zijn ook minder snel crimineel dan mensen die jarig zijn in een andere maand.

 
Heeft het iets maken met het sterrenbeelden Maagd en Weegschaal, die bij september horen? Nee, dat niet, zeggen onderzoekers. Want ook baby’s uit augustus zijn bijvoorbeeld Maagd, maar daar zien onderzoekers juist geen speciale voordelen bij. Wie in augustus jarig is, is meestal de jongste van de klas. Ze lopen daarom vaak wat achter op de rest. September-kinderen zijn vaak de oudste in de klas, omdat dan net het nieuwe schooljaar begint. Dat is een groot cognitief voordeel voor de hele intellectuele ontwikkeling, aldus onderzoekers.

 

Zelden ziek
Ze hadden bovendien vaker een beter beeld van hun carrière, deden beter hun best op school en wisten ook beter hoe ze aan de top moesten komen. Ze verdienden dan ook later meer geld dan de rest. Nu hebben ze ook een klein gezondheidsvoordeel: september-mensen zijn minder vaak ziek, zwak of misselijk. Hun immuunsysteem zou vanwege hun geboortemaand vanaf het begin al sterker zijn, omdat ze in een koudere maand van het jaar zijn geboren. Daardoor is hun lichaam eraan gewend om tegen allerlei virussen en ziektes te vechten, en wie zich zelden ziek meldt op het werk, valt ook op. In positieve zin, zeg maar. Je bent een carrièretijger en laat je niet snel tegenhouden door iets.

 

Nou, hoe dan ook: het is een prima maand om je kaarsjes uit te blazen. Enjoy your time of the year.

 

Bron: RD

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com