Wel of niet grijs haar? Zo laat je grijs haar uitgroeien!

 

De nieuwste haartrend is ‘natural hair’ en daar hoort grijs haar ook bij.

 

 

 

Naarmate je ouder wordt is de kans dat je grijs haar krijgt groter. Wist je dat vijftig procent van de bevolking op z’n vijftigste grijs haar heeft? Best veel toch? Nu moet natuurlijk iedereen doen wat het beste bij hem of haar past, maar mocht je twijfelen over je haarkleur, geen zin hebben om je haar continue te verven of nieuwsgierig zijn hoe grijs haar je zou staan, dan is dit het moment om je haar z’n natuurlijke kleur terug te geven.

 

Zo laat je grijs haar uitgroeien!

Stoppen met je haar verven is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je het ‘puur natuur’ laat uitgroeien dan is dat best wel een gek gezicht. Je loopt dan bijna een jaar met een steeds breder wordende grijze uitgroei. Maar je kunt het natuurlijk ook op een geleidelijke en weloverwogen manier laten uitgroeien.

 

Van donker haar naar grijs

Je bent donker van nature en bij de eerste grijze haren ben je het haar ook in je natuurlijke donkere kleur gaan verven. Het is best lastig om dan ineens naar grijs te gaan. Probeer het vier tot acht weken gewoon uit te laten groeien en laat daarna bij de kapper diverse donkere high-lights in je grijze haar zetten, zodat je meerdere kleurschakeringen in je haar krijgt. Je moet dan ongeveer een jaar regelmatig naar de kapper, maar daarna ben je natural grey.

 

Van blond haar naar grijs

Deze overgang is vaak wat makkelijker omdat het kleurverschil tussen grijs en blond wat minder groot is. Het mooiste is om door de kapper high-lights te laten zetten en zo geleidelijk steeds grijzer te worden. Wil je het liever zelf kleuren, kies dan voor een uitwasbare kleuring. Zo heb je zelf in de hand hoe het kleurverloop is.

 

Twijfel je nog? Crème-kleuring past zich aan de grijstinten in je haar aan en maakt uitgroei minder zichtbaar.

Als je nog niet overtuigd bent om als ‘grey lady’ door het leven te gaan, verander dan je haarverf. Kies voor een crème-kleuring die zich aanpast aan de grijstinten in je haar en zo een natuurlijker tint laat zien. Je behoudt dan wel je haarkleur maar er komen wat makkelijker grijze haren doorheen schijnen. Je kunt dan zelf ook wat makkelijker wennen aan je grijze haar.

 

Grijs en dan?

Grijs haar heeft een wat andere structuur en is vaak wat stugger, doffer en droger. Je ‘nieuwe’ grijze haar goed verzorgen is dus wel aan te raden, dan blijft het zacht en mooi en glanzend.

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl