Wat vind ik van de genomineerden van de Televizier-Ring?

 

De Televizier-Ring, dat is de Oscar onder de Nederlandse televisieprijzen. Als je die wint, ben je best een baas.

 

Deze publieksprijs bestaat al sinds 1964 en is wel een dingetje in televisieland. Als je een beetje meetelt op tv is dit de prijs die je op je nachtkastje wil hebben staan. En mijn hemel, wat waren de voorgaande winnaars blij dat ze hem (soms na jaren wachten) eindelijk wonnen.

 

Gooische Vrouwen bijvoorbeeld. Drie keer eerder werden Linda de Mol en haar collega’s genomineerd eer ze de prijs in ontvangst konden nemen. Maar zij waren zeker niet de enigen die lang moesten wachten. 

 

Ook Expeditie Robinson maakte al vijf (!) keer eerder kans. En wat gun ik het Dennis dat hij er dit jaar, samen met zijn collega Nicolette Kluijver, met de prijs vandoor gaat. Dennis is namelijk op niet zo’n sjieke wijze op een zijspoor gezet en zal het programma vanaf het komende jaar niet meer presenteren. Expeditie heeft een trouwe achterban, die al jaren kijkt. En zou het niet leuk zijn als dat nu eens beloond wordt? Dus Dennis, toch een beetje een laatste eerbetoon aan jou en een lange neus naar de omroepbazen als je toch op het podium komt om de ring in ontvangst te nemen. 

 

Ook op het lijstje staat Beste Zangers. Net als Expeditie Robinson al een keer eerder genomineerd. In 2017 grepen zij naast de prijs. Het is een van de weinige muziekprogramma’s op televisie en het staat als een huis. Jan Smit heeft al heel wat zangers uit hun comfortzone getrokken en hen een heel ander repertoire laten zingen dan ze van huis uit gewend zijn. Grote verrassing dit jaar was natuurlijk Henk Poort. Deze operazanger maakte diepe indruk met zijn prachtige klassiek geschoolde stem. Het publiek zat ademloos en in tranen te luisteren toen hij het lievelingsliedje van de oma van Rolf Sanchez zong. 

 

En dan mijn favoriet: Chateau Meiland. Zomaar uit het niets waren ze daar opeens. En binnen de kortste keren trokken ze ruim anderhalf miljoen kijkers. Cijfers waar doorgewinterde televisiemakers jaloers op zijn. Dus dat Martien, Eric, Maxime en Caroline een kans maken op de prijs is natuurlijk geen verrassing. De Televiezier-Ring is nu eenmaal een publieksprijs en dat publiek heeft de Meilandjes en hun Franse avonturen definitief in hun hart gesloten.

 

Ik hoor het Martien al zeggen, mochten ze de ring winnen: ‘Wat goeoeoeoeoed’!

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

OMG! CHATEAU MEILAND ZIT IN DE TOP 3 VOOR DE GOUDEN TELEVIZIER-RING 2019! ??? #wijnenwijnenwijnen

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl) op

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit