Een heel goede morgen

 

Gisteren haalde ik toch even opgelucht adem voor iemand die ik helemaal niet ken.

 

De zoon van Femke Halsema krijgt geen strafblad omdat hij een onklaar gemaakt pistool bij zich had. Wel mag hij zich melden bij bureau HALT, maar ja jeetje, welke jongen van vijftien heeft er nou geen ondeugende dingen gedaan? Hij heeft op een lege woonboot gezeten. Misschien een beetje zitten smoken (hasj roken) en een blikje bier gedronken, maar het is niet dat hij oude vrouwtjes heeft bedreigd en hun pinpas heeft afgetroggeld.

 

Wel vraag ik me af of de kous hiermee ook af is voor Robert Oey, de partner van Femke Halsema. Want hij was het tenslotte die het pistool in zijn bezit had. Het was een rekwisiet voor een film en daarmee, volgens hem, volledig legitiem. Maar ja, dat was ook het excuus van actrice Immanuelle Grives die zei dat ze de drugs die ze op een festival bij zich droeg nodig had om zich in te leven in haar rol. Jaja, zo lust ik er nog wel eentje. Het doel heiligt niet alle (verboden) middelen. 

 

Over Robert Oey zullen we nog wel het een en ander horen. Ik las laatst het interview met hem in NRC toen mijn dochter iets aan me vroeg. Ik zei dat ze even moest wachten omdat ik een interview aan het lezen was met de man van de burgemeester. ‘O,’ zei ze verrukt, ‘is de burgemeester gay?’ ‘Nee, schatje,’ antwoordde ik, ‘de burgemeester is een vrouw.’ Dat vond ik dan wel weer grappig. 

 

Ik wens je een mooi weekend,

May-Britt

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach