6 Topadresjes in Zeeland

 

Vijf jaar heb ik in Zeeland gewoond en het waren vijf mooie jaren.

 

Jaren van surfen in de Oosterschelde, paardrijden, mosselen (zo veel mosselen), de beste broodjes kip kerrie (dat vonden we toen nog lekker in de jaren tachtig) na een avond dansen in El Toro, muntthee op vrijdagmiddag in La Strada en natuurlijk zo vaak mogelijk met mijn vriendinnen naar het strand. Die waren volop aanwezig namelijk. Dit weekend typ ik ‘memory lane’ in op Google Maps en ga ik met mijn liefde eten bij Pure C in Cadzand. Heb jij zin in Zeeland maar is Pure C vol (omdat ik serieus het laatste tafeltje heb geboekt), dan heb ik hier andere tips voor je.

 

Domburg

 

Van alle beeldschone plaatsjes is Domburg misschien wel de allermooiste. Oude chic, mooie winkels, goede restaurants en zulke mooie duinen. Eten doe je bij De Visbar in Domburg, bij Het Badpaviljoen of De DAM, daar schijn je je in Ibiza te wanen, heb ik me laten souffleren door mijn hipste Zeeuwse vriendin Judith. Winkelen doe je bij Palazzo of bij De Nobelaer.

 

Turkeye

 

Ja, je leest het goed: dat is dus een heel klein plaatsje in Zeeland dat tegen de Belgische grens aan kriebelt en daar vind je twintig kleine huisjes die uitkijken over een beeldschoon natuurgebied. Je kunt er fietsen naar de kust en door de polders. En, goed nieuws, je bent vlakbij Sluis en laat het daar nou geweldig winkelen zijn. Die lieve, oude huisjes smeken om een Pinterest-pagina en zijn goud voor je Insta. Ze zijn overigens te huur.

 

Sluis

 

Sluis staat bekend om haar winkels met vrolijke frivoliteiten, oftewel genitaal gerichte speeltjes, maar het is daar ook goed shoppen. Vooral op zondag, als de rest van de provincie van haar welverdiende rust geniet. Tussen 11:00 en 18:00 uur is de kans groot dat je mij bij Bomont vindt.

 

Goes

 

Was jaren mijn go to-stad en wat heb ik het daar gezellig gehad. Mijn kleedgeld ging sowieso op bij Hot Legs en dat zit er dus nog steeds. Ga daar heen voor draagbare en betaalbare mode als Penn&Ink, YAYA, Aaiko en ga zo nog maar even door. Slapen en eten schijnt dus heel gezellig te zijn bij Katoen.

 

Leuk hotel

 

Maar echt leuk en mooi is De Zilte Melis in Meliskerke, met een heerlijke wellness.

 

Zoutelande

 

Natuurlijk wil je naar Zoutelande, al is het maar om even heel hard Bløf op Spotify te laten klinken. Een fijn hotel aan zee is hotel Tien Torens.

 

 

Lekker uitwaaien, misschien zie ik je!

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach