Wat ik weleens zou willen?

 

Ik zou weleens een vrouw van mijn leeftijd willen zien die nog nooit geföhnd is. En dan wel graag eentje met hetzelfde soort haar als ik.

 

Volgens mij is föhnen hartstikke slecht voor je haar. Of hadden onze föhnloze voorgangers ook zo’n kop met stro als ik op die leeftijd? Die in de middeleeuwen? Oei, die werden helemaal niet zo oud, dus die merkten het misschien niet eens. Of komt het door al het geverf? Of door de combi? Of is het helaas niet anders, wat er ook gebeurd zou zijn met dat hoofd van mij?
 
Ik weet nog goed dat het allemaal begon met die bos stro, nadat ik een dikke week lang elke dag gefatsoeneerd was door een visagiste. Elke ochtend ging er een föhn op, een lading lak overheen en werd er nog het nodige aan mousse en andere goedbedoelde verzorg- en stylingspullen in m’n haar gestopt. Ik kon namelijk de hele dag zomaar overvallen worden door camera’s. Gelukkig is het tegenwoordig een beetje minder. Maar toch moet ik er nog regelmatig aan geloven. Van mezelf. Jazeker. Eigen schuld, dikke bult. Dikke bos, bedoel ik. Pipo de Clown zou er jaloers op zijn geweest. 
 
Morgen is weer zo’n dagje. Zul je binnenkort wel weer zien in dit theater. Intussen zijn de meeste visagisten gewaarschuwd voor mijn lastpakkerij. Niet te hoge temperaturen met zo’n ding, want volgens mij wordt het dan bijna verbrand. En al helemaal geen stijltang. Dan kun je er net zo goed een strijkijzer op zetten als je het mij vraagt. Ja, als je achttien bent, dan zie je het nog niet zo snel slecht worden. Ik hou dan ook m’n hart vast voor al die meisjes die nu al zo jong beginnen met de boel steeds in een andere kleur te verven, dan weer te bleken en steeds te föhnen. En die catwalk- en fotomodellen… oei. Hoe moet dat straks aflopen?
 
Of zou ik gewoon een pech-hoofd hebben qua haarsoort? Dan heb ik niks gezegd.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska