Wat ik nog kwijt wil over de situatie op Schiphol

 

Hadden jullie dat ook? Dat je op een bepaald moment stopte met zeiken en zaniken over Schiphol omdat je ook wel inzag dat dit een probleem was dat niet met drie pennenstreken opgelost was?

 

 

 

Er moest personeel gevonden worden, ingewerkt en gescreend door de AIVD. Oh ja, en een Schiphol-pas aanvragen duurde ook minstens een maand. Of twee. Dus we besloten, net als tijdens corona, om uit te ademen en ons aan te passen. We vlogen niet, of gingen drie weken op reis met handbagage, of we stonden gewoon in die rij zonder einde. Gisteren ging onze Daan naar Barcelona op persreis. Een maandag in september, met handbagage. Dat moest toch niet zo lastig zijn. Om 11:00 uur een appje: vlucht gemist. Douanepersoneel wachtte geen minuut langer dan nodig, niemand schoot te hulp. Iedereen murw door zoveel maanden dweilen met de kraan open. Voor een hongerloontje.

 

Want wat blijkt? Onze Dick Benschop heeft een paar maanden beterschap getoond en meer loon gegeven, maar nu de zomer voorbij is keren we weer gewoon terug naar het uitknijprantsoentje. En ja, dan komt er dus geen personeel opdagen. Raar hè? Ik ben benieuwd of Dick Benschop ook weer geld durft te vragen voor koffie en thee. En moet het grondpersoneel ook betalen voor de wc’s of is dat nog net gratis? Kan iemand meneer Benschop misschien uitleggen dat het bad leegloopt als je de stop eruit trekt? Het is niet een kwestie van even erin stoppen om de boel te sussen en dan weer terug te gaan naar je oude patroon. Zo werkt het niet. Kunnen we alsjeblieft iemand anders zoeken die voor zes ton de boel daar een beetje in het gareel trekt? Beter dan dit lijkt me snel gevonden.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach