Wat gelukkige mensen anders doen dan de rest

 

Vaak wordt er gesproken over de ‘key to happiness’, alsof er één magisch trucje bestaat dat garant staat voor geluk.

 

 

 

Helaas is dat niet helemaal het geval, geluk is tenslotte niet maakbaar. Daarbij lijkt het me ook niet meer dan normaal dat je je op sommige dagen gelukkiger voelt dan op andere dagen.

 

Toch bestaan er volgens welzijnsspecialist Erica Spiegelman een aantal simpele lifehacks die ons geluksgevoel kunnen versterken.  Wat gelukkige mensen anders doen dan de rest? Dat lees je hieronder:

 

1. Gelukkige mensen zetten zichzelf op de eerste plaats
Gelukkige mensen zetten zichzelf altijd op de eerste plaats zodat ze op de tweede plaats voor anderen kunnen zorgen. Als je zelf gelukkig bent heb je namelijk zoveel meer te geven. Je eigen gezondheid vooropstellen is volgens Spiegelman dus een must, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Met andere woorden: plan deze week wat extra me-time in.

 

2. Gelukkige mensen geven
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vrijwilligerswerk doen zich mentaal beter voelen en zelfs langer leven. Volgens Spiegelman maakt het geven van tijd en liefde aan een goed doel ons écht gelukkiger, ook al denken we vaak dat we liever ontvangen.

 

3. Gelukkige mensen blijven geïnspireerd
Nieuwe dingen ervaren maakt dat we geïnspireerd en enthousiast blijven. Gelukkige mensen zorgen er dus voor dat ze genoeg tijd vrijmaken om onbekende dingen uit te proberen waar ze van kunnen leren en plezier uit halen. Denk aan het volgen van een kookcursus of het leren spelen van een instrument. Gelukkige mensen blijven zichzelf prikkelen.

 

4. Gelukkige mensen leven in het nu
Gelukkige mensen proberen zo bewust mogelijk in het moment te leven. Ga zelf maar na: als je voortdurend aan de toekomst denkt voel je je waarschijnlijk angstig en wanneer je te veel blijft hangen in je verleden word je daar somber van. Beide niet bepaald bevorderlijk voor ons geluk. Daarom doen gelukkige mensen aan mindfulness, om te leren zoveel mogelijk aanwezig te zijn in het hier en nu. Boek dus toch maar die yogales in, want volgens Spiegelman word je er een gelukkiger mens van.

 

5. Gelukkige mensen maken af waar ze aan zijn begonnen
Hoe vaak hebben we wel niet geweldige ideeën waar we vervolgens helemaal niets mee doen? Dat kan behoorlijk deprimerend zijn en geeft ons het gevoel van falen. De gelukkigste mensen maken van hun ideeën werkelijkheid en maken af waar ze ooit aan begonnen zijn. Dus heb je op dit moment een doel voor ogen? Maak daar dan vooral een stappenplan voor en zorg ervoor dat je het waarmaakt.

 

6. Gelukkige mensen staan niet te lang stil bij proberen
Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch is het waar. Waar jij je focus op legt is volgens Spiegelman allesbepalend voor hoe jij je voelt. Als je je aandacht blijft richten op problemen, creëer je negatieve emoties die uiteindelijk stress veroorzaken. Gelukkige mensen proberen zich daarentegen vooral te focussen op positieve dingen en alles wat ze wél hebben. Tja, dit blijft denk ik een kwestie van oefenen, maar oefening baart kunst toch?

 

Bron: Poosh

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com