Wat een pech voor prinses Ariane

 

 

 

Het kan natuurlijk dat je door alle coronaperikelen een mooi stuk op Franska.nl hebt gemist. Zoals deze. Hop op de bank dus, theetje erbij en even een momentje voor jezelf met één van van onze best gelezen artikelen.
 

 

 

Ben je jarig, kun je het niet vieren. Al ben je honderd keer prinses, daar baal je natuurlijk als een malle van.

 

 

 

Dat overkomt prinses Ariane vandaag ook, door die stomme corona. Daar is natuurlijk niemand tegen opgewassen. Geen klasgenootjes die je kluisje voor je versieren. Niet na school met je vriendinnen naar de Starbucks voor een lekkere Frappuccino Mango Passion en een stuk appeltaart met caramel.

 

Net als al die andere pubers zit ook Ariane nu thuis met haar ouders en zussen. Misschien mogen er van moeder Máxima twee vriendinnetjes komen om toch iets van een ietsie pietsie mini party te geven in de achtertuin? Die anderhalvemetermaatregel kan daar makkelijk. De tuin van Huis Ten Bosch is groot genoeg.

 

Maar wat zal ze balen zeg. Net als al die andere scholieren die nu geen feestje kunnen geven. Het is al weken mooi weer. Prima om een fijn partijtje in de tuin te houden. BBQ-tje aan en hamburgers bakken. Of lekker trutten met een high tea.

 

Kan dus allemaal niet. Het is niet anders. Drie huizen verderop hoorde ik ook al het Lang zal ze leven uit een achtertuin opstijgen. Mijn buurjongen wordt vandaag 15. En ook hij had het zich waarschijnlijk een beetje anders voorgesteld. Net als prinses Ariane. Wat een pech.

 

Maar ondanks het gebrek aan een feestje is dit vast een verjaardag om nooit meer te vergeten nietwaar? 

 

 

Dit afgelopen malle coronajaar groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit