Wat een heldin

 

Volgens ons heeft Nina vandaag een medaille verdiend. Nina? Ja die ene stoere meid die een inbreker bij de politie afleverde.

 

Je zou maar thuiskomen en zo’n schurk uit je raam zien hangen. Nou, wat doe je dan? Dan grijp je hem toch gewoon vast en laat je hem lekker niet meer los.

 

De 16-jarige Nina uit Enschede schrok zich rot toen ze met haar zusje thuiskwam en de hele boel overhoop zag liggen. Ze liep  door naar de bijkeuken, toen ze een been uit het raam zag hangen van een inbreker die op de vlucht wilde slaan.

 

Nina, zo stoer als ze was, greep ‘m bij z’n been en besloot hem niet meer los te laten, totdat de politie hem arresteerde.

 

Hij riep nog dat hij geen adem meer kreeg. Maar Nina was kwaad en wist wel beter. ‘Als je nog kunt praten, dan kun je ook nog ademen, dus mond houden’ riep ze.  

 

En wat dus helemaal erg is, de schurk bleek een paar dagen geleden uit de gevangenis te zijn gekomen en nu zit ie er dus gewoon weer. Mag toch hopen dat ie van Nina misschien wel z’n lesje heeft geleerd… Al betwijfel ik het.

 

Wij zijn in ieder geval trots op Nina.

 

 

Bekijk de reactie van Nina hieronder:

 

 

 

 

 

Door Tessa Estée Holtrop

 

Bron: rtvoost