Het eiken huwelijk

 

En nog altijd verliefd

 

Arend en Aaltje Noordhuis uit Ruinen vieren vandaag hun ‘eiken huwelijk’. Dit betekent dat ze al 80 jaar getrouwd zijn. Hij is 101 en zij 99. Hun oudste kind wordt dit jaar 80. Dubbel feest dit jaar voor het stel, dus. Ze hebben ook nog twee kinderen van 75 en 71, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. 

 

Barteld, hun oudste kind is net zo oud als hun huwelijk. Arend: “Ja, wij moesten trouwen.” Aaltje: “Dat moet je niet zeggen.” “Waarom niet, het is zo”, lacht Arend. 

 

 

Beiden zijn geboren en getogen in Ruinen. Hij komt van de boerderij en zij was de dochter van de plaatselijke smid. Klinkt als een sprookje, toch? Op 22 januari 1938 hebben zij elkaar het ja-woord gegeven. En nog steeds zijn ze dol op elkaar. 

 

Inmiddels is de burgemeester daar kind aan huis. Hij kwam langs bij het 75-jarige huwelijk, bij Arend toen ‘ie 100 werd. Vandaag dus om het eiken huwelijk te vieren. En als Aaltje 100 wordt komt ‘ie weer… En… als je 75 jaar getrouwd bent, krijg je een taart van de koning. Dus die hebben ze ook gekregen. 

 

Dit schreef Arend voor zijn geliefde: 

 

,,Liefdeslust valt zwaar te dragen. Maar die lieve zachte hand houdt niet op bij onze schragen. Ons nabij, bij dag en nacht, houdt de liefde trouw de wacht.’’

 

Om verliefd van te worden. Wij wensen het stel nog veel gezonde en gelukkige jaren! 

 

 

 
  Door Meagan Suares

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.

 

 

 

Beeld: Gerrit Boer