Waarom een vriendinnen­dag minstens een dag per jaar moet

 

Zij appt me: ‘Bijna morgen’. Ik antwoord met: ‘Bijna wij’. Als jij dit leest, zitten wij in de Thalys. Of we struinen door Antwerpen.

 

Het is hoe dan ook een zij-aan-zij-situatie. We doen dit al jaren. Een dagje wij, een dagje ons. En dat is gewoon een uitmuntend goed idee.

 

1. Praten tot achter de komma

Als wij zo’n shopdag hebben naar een iets verder gelegen locatie, zijn we tegen de tijd dat we terugkomen helemaal bijgepraat. Werk, liefde, familie, vrienden, verloren vrienden. Bijpraten tot achter de komma noemen we dat.

 

2. Avonturen beleven

Als je elkaar af en toe tijdens een etentje ziet, is het natuurlijk ook reuzegezellig, maar elkaar ontmoeten in de Thalys op Schiphol en naar Parijs of Antwerpen afzakken is garantie voor een nieuw avontuur en nieuwe verhalen.

 

3. Shoppen

Met mate en met liefde. En dan later elke keer als je dat gekochte item draagt terugdenken aan die fijne dag samen.

 

4. Lunchen

Op een nieuwe plek met andere mensen om je heen en met een beetje geluk vertel je over jullie vriendschap en waarom die zo bijzonder voor jullie is.

 

5. Ideeën uitwisselen

Van boeken tot Netflix-series en alles wat daartussenin ligt, we bespreken het en zo denk ik weer een jaar lang aan alles wat ze me heeft meegegeven.

 

Ik verheug me zo en vertel je welke herinneringen we hebben gestapeld.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach