Becel x Franska.nl

Het goede voornemen dat ik dit jaar easypeasy volhoud

 

In Huize Smit zijn we verdeeld in twee kampen. Team Sport is met zijn drieën en Team Wandelen ben ik, in mijn eentje.

 

Maakt niet uit hoor. Mijn meneer en kinders houden er nu eenmaal van om zich in het zweet te werken. Fietsen, hockey en zo links en rechts een dansles. Terwijl ik meer van het-in-stevige-pas-over-de-dijk-lopen ben. Niks fijners dan met frisse tegenwind achter mijn Takkie aan te lopen. Hij met wapperende oren en ik met wapperende haren.

 

Maar ons doel is hetzelfde, we willen gezond zijn. Niet te dik en niet te dun. Daar helpt bewegen natuurlijk bij. Mijn goede voornemen van dit jaar is om gezond te blijven en vooral nog meer te genieten. En hoewel ik niet echt een hardloper ben, loop ik wel graag buiten. Dus als mijn meneer op zijn racefiets stapt, wandel ik een grote ronde met de hond. Zo haal ik met gemak mijn voorgenomen 10.000 stappen per dag. Allebei even goed voor lijf en leden.

 

Zoals je weet houd ik enorm van koken en lekker eten. En ook dat kan heel gezond zijn. Sinds ik de roomboter in mijn succesrecept van gevulde kalkoenhaasjes heb vervangen door margarine voor bakken en braden van Becel, vind ik dat ik hartstikke goed bezig ben. Het bevat veel minder verzadigd vet, is 100% plantaardig en rijk aan Omega3. 

 

Zo heb ik dus een heel easypeasy manier gevonden om niet alleen mijn lijf, maar om ook mijn hart gezond te houden. Kleine verandering, groots effect dus. En zo’n kleine aanpassing is veel makkelijker in mijn dagelijkse routine op te nemen dan een rigoureuze ommezwaai. 

 

En weet je wat nou zo leuk is? Als ik een product van Becel koop maak ik kans op een hippe activity tracker. Zo tel ik niet alleen mijn stappen maar meet ik ook meteen mijn hartslag en calorieverbruik. Een makkelijkere manier om mijn goede voornemens dit jaar vol te houden is er dus niet!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit