Echte vrouwen dragen maatje 42

 

Nou, Blue Monday is weer achter de rug. Hoe staat het met jouw goede voornemens?Heb je ook te veel gesnoept met de Sint en genoten van het kerstdiner? En zie nou maar weer je broek dicht te krijgen…

 

Als ik de damesbladen mag geloven moet ik nu direct weer op dieet. Eerst om de extra kerstkilo’s eraf te lijnen. En als die er na maanden buffelen eindelijk af zijn, dan moet ik weer bikiniklaar worden gestoomd voor de zomervakantie. Mens, wanneer mag ik dan eten?

 

Want ik houd er zo van: een taartje bij de thee, een nootje bij de borrel. En met een meneer die graag kookt, is het al helemaal lastig om al dat heerlijks af te slaan. Want wie zegt er nou nee tegen butterchicken op een dinsdagavond? Of tegen een huisgemaakte roti op de vrijdag? En dan van die zelfgemaakte patatjes met een kluifkippie op de zondagavond. Met een fijn koud biertje ernaast of een glaasje wijn op z’n tijd.

 

Mijn broeken staan voortaan continue op standje vreethaak; knoopje open, rits net dicht. Zodat ik nog een klein beetje kan bukken. Met de vijftig in zicht heb ik eindelijk vrede gesloten met mijn maat 42. Het is tenslotte de meest verkocht kledingmaat in Nederland en zo langzamerhand vind ik het een prachtig getal.

 

Ik streef niet meer naar een lichaam als een Victoria’s Secret-model. Je kent ze vast wel, die skinny types die nooit wat lekkers mogen van zichzelf en wel de discipline hebben om de dagelijkse gang naar de sportschool te maken. Van die prachtige dunnerds met een spijsvertering waar ik altijd jaloers op was.

 

Ik ben nu eenmaal gulzig. Geloof me, jarenlang heb ik geprobeerd om toch die maat 38 te bereiken. Om toch naar het kledingrekje met de kleine maatjes te kunnen. In plaats van te hopen dat er nog een maat 42 is en dat die me past. Inmiddels ben ik een wandelende calorieëntabel. Weet ik alles van koolhydraatarm eten en heb ik nog steeds de smaak van de aardbeienshakes in m’n mond als ik de reclames zie van de dieetmaffia. Jakkes! Dat nooit meer… Om ook het goede voorbeeld aan m’n dochter te geven, eet ik gezond en beweeg ik zoals het hoort. Maar doe ik niet meer aan gekke diëten die toch geen maatje 38 opleveren.

 

Dus die 42 is het nieuwe 38 voor mij, het nieuwe normaal. Ik ben benieuwd wat mijn man vanavond weer heeft klaargemaakt. Kan ik altijd morgen mijn elastieken bangmaker nog achter uit het laatje van mijn kledingkast halen. Voor het geval de rits van mijn broek het begeeft.

 

Dat echte vrouwen maat 42 dragen is een grapje hoor! Iedere vrouw die zichzelf accepteert zoals ze is, verdient een lintje!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit