Waarom een ijsklontjesmachine de beste onzin-aankoop is

 
Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: De ijsklontjesmachine.

 

 

Er werd gepuft. Gezweet. Geklaagd. Gelachen. Gezwommen en gedronken. Maar jongens; we hebben het weer overleefd hoor, deze hittegolf. En niet in de minste plaats door een aankoop waarvan ik mijn vriend in eerste instantie nog met ernstig gefronste wenkbrauwen aankeek.

 

Mijn vriend is nogal impulsief. En fan van veilingsites. Een gevaarlijke combinatie, die vaker wel dan niet uitpakt in apparatuur in huis waarvan ik me afvraag waar we afvraag waar we het laten moeten en vooral: waar het in hemelsnaam goed voor is. Zo ook zijn aanwinst van afgelopen winter: een ijsklontjesmachine.

 

Niet zo’n functie in een luxe koelkast. Nee, nee. Een los apparaat. Formaat Airfryer. Eh.. oke.. hoezo? Was het enige dat uit mijn mond kwam. Ik ben in principe altijd voor meer comfort, maar dit vond ik toch wat overdreven. Je kan immers ook gewoon ijsklontjes kopen in de supermarkt of zelf maken in de vriezer. ‘Geloof me nou maar,’ zei de vriend, ‘Dit is top.’

 

Altijd ijs
Ik geloofde hem totaal niet en heb het ding stoïcijns genegeerd. Al moet ik toegeven dat ik zo nu en dan al stilletjes een paar ijsklontjes pakte. ‘Handig he’, zei hij dan smalend. Jaaa jaaaa.

 
 

Maar je ziet ‘m waarschijnlijk al aankomen: ik ben om. He-le-maal om. Want met deze bloedverziekende hitte is het simpelweg een topding. Geen stress of het ijs op is, niet zelf bij hoeven maken, nooit te weinig, nooit misgrijpen in de supermarkt, altijd koude wijn, ijskoffie on demand en zelfs poes Prins is blij met de dagelijkse ijsklontjes in zijn bakje water.

Ook voor de picknick
Alleen voor thuis? Nee hoor. Niet dat ik dat ding overal mee naartoe neem, maar ik vul gewoon diepvrieszakken met die ijsklontjes en bewaar die in de vriezer voor picknickdagen waar ijs vereist is. Hallo koele sangria!

 
 

Nee, het is een lomp, lelijk ding en maakt aardig wat kabaal, maar chill dat het is. Niet normaal. Conclusie: de ijsklontjesmachine mag blijven en ik raad je aan jezelf er ook een cadeau te doen (#nospon).