DIT IS DE JOHAN DERKSEN VAN AMERIKA

 

Misschien vindt Johan Derksen het helemaal niet leuk dat ik hem met Piers Morgan vergelijk en misschien gaat er aan de andere kant van de grote plas wel een rilling over een rug als hij leest dat hij ‘een’ Johan Derksen-achtige is, maar dat kan me niet zo heel veel schelen…

 

Ze hebben allebei een dikke huid met zo’n stevige vetlaag dat de gemiddelde eend er jaloers op is. Daar lijkt alles vanaf te glijden. Die twee kunnen wel wat hebben, kortom.

 

Piers Morgan zal niet meteen zeventien bellen bij je doen rinkelen, maar als ik je zeg dat Kim Kardashian laatst een Instagram-post verwijderde door een tweet van Piers, dan heb ik je aandacht, toch?

 

Ook is hij de man die verbaal een ontzettende Rico Verhoeven uithaalt bij Meghan Markle. Die krijgt echt de ene linkse hoek na de andere uppercut van onze Piers. Ik kan me voorstellen dat je best wilt weten wie hij is.

 

Nou, ten eerste is hij Brits en niet Amerikaans. Maar hij is wel een beroemde Amerikaan. Hij was ooit de jongste hoofdredacteur van een Britse krant (een tabloid, maar toch, daar kom je ook niet zomaar in het hoogste echelon terecht), won de famous version van The Apprentice (weet je nog: die gouwe ouwe tijd waarin ons Donald Trumpje nog een vermakelijk mediafenomeen was en niet de president van Amerika?), was jurylid van America’s Got Talent en presenteert nu elke maandag, dinsdag en woensdag een ochtendshow: Goodmorning Britain.

 

Hoe zit het met die tweet over Kim Kardashian, wil je vast weten. Nou, dat zit zo. Haar zusje Kendall was jarig en dat vraagt om een Insta-felicitatie. Meestal plaatsen mensen dan een foto van hun koddige zusje met babyvet dat drie kaarsjes probeert uit te blazen in een tuin met een hekje en op de achtergrond een opblaasbad. Zoiets. Gaat bij de Kardashians net even iets anders. Kim plaatste een kiekje van haar en Kendall, onder een douche, gekleed in een T-shirt dat vochtig om hun lijfjes kleefde, oogmake-up een tikje doorgelopen maar net niet te. Allebei in de camera kijkend en zeker niet naar elkaar. Ik denk dat er heus wat tochtige jongelieden onrustige uurtjes hebben beleefd na het zien van dit beeld, maar om nou te zeggen: goh, wat een hartverwarmende verjaarspost…Mwah.

 

Vond Piers ook, dus die twitterde het beeld naar zijn miljoenen volgers met de tekst: ‘Weird’.

 

En toen ging het dus los. Met voor- en tegenstanders zoals dat gaat op planeet Instagram. En toen drukte Kim op delete. Zo dus.

 

Piers zelf is er trouwens ook eens met boter en suiker ingegaan en wel door mijn eigen Anouk Smulders. We zaten in LA op het terras van hotel Shutters on the Beach (ja, vroeger kwam ik nog eens ergens) en een man een tafel verder begon te oreren over Dennis Bergkamp toen hij hoorde dat we uit Nederland kwamen. Dat doelpunt toen en toen en die sliding daar en daar. ‘Hou op met me, ik hoor mijn hele leven niets anders,’ zei Anouk. De man keek verbaasd. ‘Dennis Bergkamp is mijn broer.’ Er kwam wijn, er kwamen vragen. Er moest een foto gemaakt worden want hé, dit was bijzonder en er werden Twitter-accounts en Insta-adressen uitgewisseld. De beste man had vijf miljoen volgers. De man was iemand.

 

De volgende ochtend kreeg Anouk een DM. Dat hij het hele internet had afgespeurd maar alleen vier broers vond (zoiets) bij Bergkamp, maar geen zus. En dat zijn vrouw zeldzaam hard gelachen had toen ze dit verhaal hoorde.

 

Wat denk je? Zal ik Kim en Kendall blij maken met deze anekdote?

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach