Deze musical over Diana wil je zien

 

Ohhh, dit wordt een hit, mark my words. Wellicht gaan er tranen vloeien. Gezien het onderwerp weet ik dat wel bijna zeker. En het maakt mij persoonlijk heel blij omdat het een musical betreft…

 

Oké oké, ik bedoel dus gewoon te zeggen dat Diana: A True Musical Story naar Netflix komt. In 2021.

 

Maar er is dus meer, want volgens mij wordt het een redelijke over the top musical met veel dans en weinig decor. Huh? Dat zit dus als volgt. Deze musical ging op 31 maart in première op Broadway in New York en moest na anderhalve week alweer stoppen vanwege — het zal eens niet — het coronavirus. Bummer.

En nu is het dus afwachten wanneer ze weer verder kunnen met optreden (plan A is nu 25 mei 2021) en dus zijn ze met plan B gekomen: knal gewoon die hele musical op Netflix. Een prima plan, en wij kunnen ‘m verwachten aan het begin van volgend jaar.

Toen ik in New York was stond een Broadway-musical bezoeken op mijn bucketlist en toen ben ik naar Chicago gegaan. Qua verwachtingsmanagement ging het in het begin een beetje mis: ik verwachtte namelijk zo’n musical à la Van den Ende Producties, met gigantische decors en dito kostuums. Nou, daar was dus niks van terug te vinden. En zo kwam ik erachter dat de ‘echte’ Broadway-musicals een minimaal decor hebben.

Ik moest daar zo’n vijf minuten aan wennen en toen was ik om, want ik was echt volledig onder de indruk. Diana: A True Musical Story wordt binnenkort opgenomen in het Longacre Theatre in New York, zonder publiek uiteraard. Ik ben echt zó benieuwd naar de muziek. Als je nou niet echt een musicalfan bent maar ze best tolereert, sla deze dan maar even over. Er zitten namelijk 23 (!) nummers in. 

 

Qua verhaal zal het vooral draaien om het privéleven van Diana en de driehoeksverhouding waar ze zich onvrijwillig in bevond: tussen Charles, Camilla en zichzelf. Haar dood zal besproken worden, maar dat zul je op het podium niet meekrijgen door de acteurs. 

Omdat de Broadway-show anderhalve week heeft gedraaid, zijn er op internet al recensies te vinden en die zijn heel prima. Tsja, ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier gewoon heel veel zin in heb.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer