Waarom de tiramisu van de Lidl hemels is

 

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Waarom de tiramisu van de Lidl hemels is.

 

 

 

Dat zal best, maar voor €2,25 koop je bij Lidl 500 gram tiramisu om je (lange) vingers bij op te vreten, zo lekker.

 

Twee euro vijfentwintig, geen grap, en goddelijk. ‘Ambachtelijk bereid, volgens authentiek Italiaans recept’, zeggen ze er zelf over. En: ‘met handige uitneemtray.’ Aan dat authentieke recept waag ik me niet, maar dat laatste is objectief te bevestigen.

 

Waarom dit zo’n hit is? De mascarpone is zacht en precies zo aangebracht zoals ik het lekker vind (lees: niet te dik), maar het allerlekkerste: deze tiramisu bevat alcohol. Lange vingers gedrenkt in alcohol.

 

Tiramisu met alcohol

Een tiramisu zonder drank kan best hoor, maar mét is-ie toch net even wat lekkerder (en bijkomend voordeel: dan blijven mijn kinderen er met hun grijpgrage klauwtjes vanaf). De Zilveren Lepel, de bijbel van de authentieke Italiaanse keuken, kiest voor klassieke brandewijn, maar Vin Santo (Toscaanse dessertwijn gemaakt van ingedroogde druiven), Marsala (versterkte wijn uit Sicilië) en Amaretto worden ook vaak gebruikt.

 

Ik heb geen idee wat Lidl in deze tiramisu heeft gestopt want ik kan die lettertjes op de achterkant niet lezen maar eerlijk: het maakt me ook geen moer uit voor die twee euro.

 

Dit is gewoon een bak puur genot; als ik jou was zou ik ‘m snel in huis halen. Thank me later

.

deluxe tiramisu in verpakking

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav