Waar halen die vrouwen de tijd vandaan?

 

Gisteren was de finale van de Amerikaanse Super Bowl, hét sportevenement van de Verenigde Staten.

 

Miljoenen kijkers trekt deze finale. Niet alleen vanwege de sport, maar zeker ook vanwege de halftime show, waarin altijd de crème de la crème van de Amerikaanse showbizz optreedt.

 

Deze keer waren Shakira en Jennifer Lopez de publiekstrekkers die een perfect optreden neerzetten. Geen verrassing, want dit zijn echte doorgewinterde showtijgers. Maar wat ik er vooral zo gaaf aan vond, was dat het dak eraf ging voor deze vrouwen van 43 en 50.

 

 

Strak in hun outfit en in hun vel stonden ze daar voor een uitzinnig publiek. En het enige dat ik kon denken was: wow, move-over girls, here come the ladies! Maar meteen daarachteraan dacht ik: waar halen die vrouwen de tijd vandaan om zo rimpelloos, gepolijst en prachtig voor de dag te komen?

 

Ik ben allang blij als ik ’s ochtends vers gedoucht en aangekleed de deur uitloop. Wat lijkt het me heerlijk om dagelijks niet alleen de föhn uit de la te trekken, maar ook een kapper die mijn haar in een beeldig model weet te toveren. Of om een eigen visagist in mijn badkamerkastje te hebben staan die mijn gezicht fris en fruitig weet te maken. Wenkbrauwen op de juiste plek en een gezonde blos op de wangen. Dat werk.

 

Natuurlijk snap ik heus wel dat ik, om net zo’n platte buik als JLo te krijgen, iedere avond voor het slapengaan 200 sit-ups zou moeten doen. Maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor? Misschien dat ik de boel hier en daar een beetje kan aanspannen als ik hier als een malle mijn stukjes zit te tikken. Of als ik tijdens de boodschappen achter mijn karretje meteen wat squats doe…

 

JLo en Shakira vind ik werkelijk prachtig, maar ik ben bang dat het me nooit gaat lukken om zo gepolijst voor de dag te komen. Ik moet eerst de vaatwasser uitruimen en nog vijftien overhemden strijken. In een volgend leven dan misschien?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit