Voor de echte
Choco­holics

 

Hou je van chocolade dan moet je in Perugia zijn

 

Eurochocolate is echt het lekkerste en meest zinnenstrelende festival van Umbrië, dus als je je eens voor een paar dagen totaal wil onderdompelen in chocolade dan moet je in oktober naar Perugia toe.

 

Van 19 tot 28 0ktober wordt in het centrum van Perugia de 25ste editie van Eurochocolate gevierd.

 

 

 

Eurochocolate is een jaarlijks chocoladefestival en dit jaar is het ook nog eens de 25ste editie dus reden genoeg om er een extra groot feest van te maken. Het is het grootste chocoladefestival van Europa en meer dan honderd Italiaanse en internationale chocolademakers presenteren hier hun lekkernijen. Natuurlijk is de meest bekende chocoladefabrikant van Perugia, Perugina, bekend van de Baci, prominent aanwezig. In de fabriek worden kookshows en workshops, proeverijen en rondleidingen gegeven. Maar ook andere grote merken zoals Amedei, Ferrero, Lindt en Caffarel kun je vinden in de straten van het historische centrum.

 

Daarnaast zijn er vele kleine ambachtelijke producenten aanwezig en dit betekent heel veel verschillende stands waar je kan proeven en kopen. Even bestaat je wereld alleen nog uit pralines, bonbons, kleine chocolaatjes, repen, spreads, pasta’s, likeuren en allerlei verschillende soorten chocolademelk.

 

Een van de grootste attracties van het festival zijn de chocoladesculpturen, gemaakt door ervaren beeldhouwers c.q. chocolade-artiesten die uit grote, ruwe pure-chocoladeblokken van zo’n vier meter prachtige kunstwerken snijden.

 

Tijdens het maken van de beelden worden miljoenen chocoladeschilfers uitgedeeld aan het publiek.
 
In de mysterieuze onderaardse gangen van het Pauselijke Paleis Rocca Paolina wordt de speciale sectie Eurochocolate World gehouden, waarin de cacao producerende landen hun gewoonten, gebruiken, tradities en typische producten op basis van cacao presenteren. Dit Pauselijke Paleis met fort werd gebouwd in 1540, de overblijfselen hiervan zijn een fascinerende herinnering aan het verleden van de oude stad

 

En de echte chocoholic gaat tijdens het festival natuurlijk overnachten in het chocoladehotel. Ik weet zeker dat je hier ’s nachts nog droomt van dit onweerstaanbare godenvoedsel. Na zo’n droom begint je dag met chocoladefondue op het ontbijtbuffet en ook ’s avonds biedt het restaurant naast Umbrische specialiteiten een chocolademenu. De kamers zijn vernoemd naar chocoladesoorten en in de kamers zijn de bedlampen, bureaus, bedden en deuren net chocoladerepen. Gelukkig is er op het dak van het hotel een heerlijk zwembad waar je de chocoladekilo’s er weer af kan zwemmen.


 

Hier vind je meer info over Eurochocolate 

 

Met een hartelijke groet uit Umbrië,
Adje Middelbeek
 

 

Door: Adje Middelbeek

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.