Voel jij je écht op je gemak bij je lover?

 

Doe de grote hoe-close-zijn-wij-check.

 

 

Ik was vroeger echt de koningin van het faken. Kocht ik speciaal Havana Club rum van twintig jaar oud voor de manspersoon die op bezoek zou komen, maar kieperde ik er wel een flinke scheut uit om de indruk te wekken dat ik toevallig zijn lievelingsdrank had staan. En dat hij dan dacht dat het meant to be zou zijn en dat we dan samen lang en gelukkig zouden leven. Ha. Zodra hij mijn appartementje verliet, zoog ik mijn longen vol om al het nicotinegemis van de afgelopen zestien uur een beetje in balans te brengen want roken, dat deed ik dus niet in zijn buurt. Zo’n type was ik. Tot ik mijn echte liefde tegenkwam, bij mijn eerste ochtendkoffie een Barclay menthol naar binnen jaste, plaste met de deur open zodat we konden doorkletsen en gewoon zei dat ik die Stolichnaya-wodka speciaal voor hem in huis had gehaald. Afijn. Hoe jij je gedraagt zegt een hoop over de balans in je relatie. Dus daar gaan we. Even de afvinkpunten op een rij.

 

1.  Plassen waar hij bij is

Dat je de tweede akte voor jezelf houdt begrijp ik. Het moet allemaal wel een beetje magisch blijven. Maar kunnen plassen vind ik toch wel redelijk de basis.

 

2.  Onopgemaakt rondlopen

Eva Jinek zei het ooit zo mooi. ‘Mijn gezicht zonder make-up is het voorrecht van slechts een paar mensen. Als ik dat met je deel, hoor je bij mijn intimi.’

 

3.  Met je mond open in slaap vallen

Dat was natuurlijk niet je bedoeling, maar toen het toch gebeurde gaf het natuurlijk niets.

 

4.  Dat je je rare hobby’s durft te laten zien

Ja, je houdt van vogels spotten. Nou en? Niet sexy, maar who cares.

 

5.  Niet je vers geshopte kleding verstoppen

Ja, je hebt een aan een verslaving grenzende shopbehoefte. Dus? De lokale ondernemers hebben gewoon jouw hulp nodig en het is je eigen geld, dus geen enkele reden om een geheim van te maken.

 

6.  Je broek op het haakje doen na het eten

Een boertje laten mag ook.

 

7.  Je eet het wit tussen de dubbele fourrékoekjes uit en gooit de koekjes weg

 

8.  Je hond mee in bed

Want dat deed je voor ‘jullie’ ook en dat is misschien een beetje vies, maar wel gezellig.

 

9.  Vragen of er iets tussen je tanden zit en dan heel uitgebreid alle hoeken laten zien

 

10.  Op de weegschaal gaan staan waar hij bij is

 

11. Ochtendzoenen terwijl je je tanden nog niet hebt gepoetst

 

12. Klagen over schurende bovenbenen bij warm weer

 


 

Einduitslag

 

Bij 12 uit 12 score

Meant to be, happily ever after, ik denk dat je ‘dat ene’ ook doet waar hij bij is.

 

9 -12

Je voelt je heus op je gemak, maar wilt toch ook een beetje magie en decorum behouden en ik moet zeggen: dat is ook niet helemaal onbelangrijk in het leven.

 

6-9

Misschien moet je iets meer van jezelf laten zien. Het maakt je alleen maar kleurrijker en unieker. Laat het masker maar even zakken: als je partner jou leuk vindt, vindt diegene jou leuk. Met al je minnen en plussen.

 

1-5

Ik zou zeggen: kijk eens om je heen. Dit lijkt mij niet de beste match.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach