Tadaaaa! Today is the day! Tromgeroffel en het Amerikaanse volkslied! Het vijfde seizoen van de Netflix-hitserie House of Cards begint…

 

Reikhalzend heb ik er een jaar lang naar uitgekeken. Want ik krijg echt nooit genoeg van de Amerikaanse politiek en met name van de presidenten. En met mij vele liefhebbers. De dagen heb ik afgestreept op de kalender. In de tussentijd werden we (niet geheel onverwacht) van meer dan genoeg hoogwaardig entertainment voorzien door die andere president. Die er zijn hand niet voor omdraait om de werkelijkheid nog vele malen krankzinniger dan fictie te maken.

 

Een dreinende, twitterende kleuter Donald zorgt echter voor een heel ander nachtmerriescenario dan de kille machtswellusteling Frank, die geen punt maakt van het bloed dat aan zijn handen kleeft. Twee dingen hebben ze gemeen. Eén: hun oogverblindende vrouwen. De een bijna dwangmatig op de achtergrond blijvend, de ander brandend van ambitie om zelf in de spotlights te staan. Als personage is Claire (Robin Wright) echter vele malen spannender dan Melania.

 

Twee: Donald en Frank denken allebei beter dan wie ook te weten wat het beste is voor het Amerikaanse volk. En allebei zijn ze doodgriezelig, al zit de een in een onvergelijkbaar aantrekkelijker verpakking dan de ander. (Wow, Kevin Spacey!)

 

Anyway, het feest gaat beginnen! Vandaag! Nog even werken en dan straks, ik vermoed vanaf een uur of zes vanavond (mooi weer of niet), snel ik naar Netflix. Ik vermoed dat ik het hele vijfde seizoen er makkelijk doorheen ga jagen deze week.

 

Heb je de vorige vier seizoenen nog niet gezien? Wát ben ik jaloers op je! Heb je nog geen Netflix? Trust me, dit is een heel goede reden om een abonnement te nemen.

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs