Aandoen en weglopen!

 

De schoen die ik het allermooist vind is natuurlijk hooggehakt en superelegant. Je hebt een achtergrond als modeontwerpster of niet. Eens een modepopje, altijd een modepopje ;-) Maar ja… hoge hakken… Meestal zítten die vooral niet lekker. Al weet ik een hakkenmerk waar ik hele dagen op kan lopen. Daarover later een keer meer.

 

Ineens was er een schoenenmerk waar ik nogal nieuwsgierig naar werd, sinds ik ze voor de eerste keer aan de voeten van mijn Finse vriendin zag. Ik vroeg me meteen af in welk bijzonder exotisch land ze die nou weer had weten te scoren. Ze heeft een Japanse schoondochter, dus ik gokte Kyoto of Tokyo.

 

Ga ik een tijdje later met een andere vriendin naar Terschelling, heeft die ze ook ineens aan. Nou ja, het is een hype, denk ik dan. Die ik tot dan toe dus gemist heb. Gewoon te koop in Nederland en Finland en wie weet waar allemaal. En uiteraard online.

 

Die wilde ik ook. Hop, de laptop open en bestellen maar. En sinds m’n eerste paar ben ik eraan verslingerd. Kwestie van aandoen en weglopen die jongens. Desnoods tot ’s avonds laat. Of mijn huisarts het echt helemaal de beste keus vindt, weet ik even niet, want die legde me een keer uit dat een schoen een hak van zo’n twee centimeter moet hebben, omdat dat beter is voor je enkels. Maar ja… je kunt niet iedereen altijd maar te vriend houden.

 

Deze schoenen zijn mijn nieuwe vriend. Nog altijd wil ik die zwarte kanten variant bestellen, maar als ik dan weer met de benen op de grond sta, worden het toch gewoon die van canvas. Steeds weer zwart. Al koop ik dit jaar voor het eerst de ‘spannende’ kleur olive tarmac. Ik dacht ineens: laat ik eens gek doen.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.