De robotstofzuigers zijn in de aanbieding

 

Plastic snijplanken zijn (in vergelijking tot de houten variant) goedkoop en vergen weinig onderhoud.

 

 

 

Ideaal zo’n plank die zo de vaatwasser in kan. Maar ondanks dat ze járen meegaan wil de plank nog wel eens verkleuren. Zo haal je die venijnige vlekken uit je plank.

 

Vieze snijplanken schoonmaken

 

We weten het: kurkuma is een bitch. Rood fruit trouwens ook of groene kruiden, en die jus van dat sappige gekruide stukje kipfilet al helemáál. Maar gelukkig is voor het in tact houden van de spierwitte planken ook een huis-tuin-en-keuken schoonmaakmethode. Wat zeg ik? 2 doeltreffende methodes, en dit zijn ze:

 

Methode 1

Mix in een klein kommetje 3 eetlepels baking soda, 1 eetlepel afwasmiddel en 1 tot 2 eetlepels waterstofperoxide (te koop bij de drogist). Smeer het goedje over de vlekken en laat een nachtje intrekken. De volgende ochtend zul je zien dat de vlek in het schoonmaakspul is getrokken. Spoel de plank af met warm water en een beetje afwasmiddel en hij is weer blinkend schoon.

 

Methode 2

Deze methode vergt iets meer werk. Laat de plank eerst weken in wat water met schoonmaakazijn of spray er wat waterperoxide op. Laat het inweken voor zo’n 5 minuten en spoel de plank af. Maak daarna een pasta met 1 deel baking soda (onmisbaar in ieder huishouden, je merkt het al), 1 deel zout en 1 deel water en schrob hiermee de vlekken uit de plank. Als de vlekken niet heel hardnekkig zijn kun je het weken ook achterwegen laten, maar extra schoon wordt ‘ie hierdoor wel.

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl