Veilig zonnen hoeft niet duur te zijn

Heb jij ook zo’n zin in het zonnige pinksterweekend? Ik zit er al helemaal klaar voor. De tuin is aan kant, m’n nieuwe bikini ligt klaar. Ready… zonnen maar!

 

De zon schijnt behoorlijk krachtig deze dagen. Via een uv-index kan de weervrouw aangeven hoe sterk de stralen zijn. In Nederland zit die sterkte ergens tussen de 0 en 8. Deze dagen is de uv-index 7, heel hoog dus. Mijn witte beentjes kunnen dan al in een kwartier verbranden. Tijd om te smeren.

 

Omdat het aanbod aan antizonnebrandproducten zo groot is kijk ik altijd even bij de Consumentenbond wat zij adviseren. Laten zij nou net een test gedaan hebben welke zonnebrandcrème de Beste Koop is. Het zal je misschien verbazen, maar het is één van de goedkoopste.

 

 

Tadaaaaa: de zonnebrandbescherming van Action. De producten uit hun uitgebreide lijn bevatten vitamine E en zijn waterproof. Van een zonneolie met factor 6 tot een regelrechte sunblocker met factor 50. En mocht je huid toch en beetje te veel zon hebben gezien, dan is er ook en fijne coolinggel met aloë vera om je huid te kalmeren. 

 

 

De lijn is geschikt voor alle huidtypen, met een prima prijskwaliteitverhouding. Dat smeert dus lekker weg nietwaar? Laat die Hollandse zon maar komen!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit