Vegans hebben 2x zoveel seks

 

Yesss, dit onderzoek komt dus precies een paar dagen te laat. Of nou ja, eigenlijk een maand. Want als je dit hebt gelezen snap je: we hadden beter massaal aan Veganuary kunnen doen.

 

 

En die Dry January konden we dan lekker skippen (aan allebei meedoen lijkt me een beetje teveel van het goede). Want want blijkt nou uit onderzoek, vegans hebben een top seksleven. Ben jij niet vegan en heb je ook een goed seksleven? Dan is alsnog de kans groter dat vegans het beter hebben bekeken.

 

Want vegans schijnen een seksleven te hebben die twee keer zo goed is als niet-veegans. TWEE. KEER. Hallelujah zeg. Even de harde feiten, de cijfers, op een rijtje. 57 procent van de veganisten zegt vier keer per week seks te hebben. De carnivoren daarentegen zei dat hun gemiddelde op twee keer per week zat. Dat is dus inderdaad — ik heb opgelet bij wiskunde, dat merk je — twee keer zoveel voor de vegans.

 
Naast die 57 procent, gaf 92 procent aan dat hun seksleven ‘geweldig’ is. Bij de vleeseters was dat 79 procent. Alsnog de ruime meerderheid, maar toch: 92 procent?! Dat is echt bizar hoog. En ook de zin en energie om even tussen de lakens te duiken ligt bij de veganisten een stuk hoger. 58 procent zegt altijd wel ready to go zijn. De vleeseters brengen het er een stuk beroerder vanaf: 35 procent.

 

Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 500 veganisten en 500 vleeseters. De woordvoerder ervan kwam met de volgende verklaring: “Veganisten zijn meesters in het verleiden. Onze statistieken liegen er niet om: veganisten eten doorgaans een pak meer voedsel die afrodisiac bevatten, zoals anijs en ginseng.”

 

Ahaaaa. Jullie vegans zijn gewoon de Masters of Seduction. Kan ik denk ik wel beamen, want ik ben een vleeseters en kan niet flirten al zou m’n leven er vanaf hangen. Geen idee of dat aan m’n eetpatroon ligt, maar wellicht is het de moeite waard om te proberen? Ik ga vanavond vegan koken. Rauwe anijs eten. Googelen wat ginseng is en dat dan ook eten. Alles om bij die 92 procent te horen.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer