Veerle zet al haar punten op Jochem

 

Wisselen op het laatste moment? Doe maar niet. Dat was altijd Veerles motto. Tot nu toe dan. Want zaterdag gooide ze het ineens over een heel andere boeg tijdens het kijken naar Wie is de Mol?

 

Mijn moeder vertelde me altijd als ik weer eens zeurde dat de andere kassarij toch echt korter was, dat wisselen van rij ongeluk brengt. Deze uitspraak gebruik ik nu als een soort rode draad door mijn leven. Wisselen op het laatste moment, doe maar niet. Ik ben niet bepaald een risiconemer en dat maakt wat ik zaterdagavond heb gedaan toch wel bijzonder. Ik heb namelijk al mijn molpunten op Jochem gezet. Ja, alles! Hup, alsof het niks was. Zenuwachtig zat ik op het puntje van mijn stoel de aflevering te bekijken. De eerste opdracht ging faliekant mis. Ik geloof oprecht dat als Diederik, mijn winnaar, er nog in had gezeten er niks aan de hand was geweest, maar het mocht niet zo zijn. Een ruime honderd euro, dat was het enige wat de Mol, de verliezer en de winnaar wisten te verzamelen voor de pot. Je zou toch wel iets meer verwachten van zulke doorgewinterde spelers. Van de tweede opdracht werd ik al iets enthousiaster. De kandidaten, en de Mol, moesten namelijk voor het eerst tegen elkaar strijden. Een verfrissend spelelement. Wat Jochem precies aan het doen was tijdens dit spel weet niemand, maar echt gebrand om de pot te verdubbelen was hij niet. Ik moet bekennen: de twee opdrachten waren meer een soort tijdverdrijf voor mij. Het welbekende fragment waar De Mol, de winnaar en de verliezer op een rijtje staan te wachten tot Art het verlossende woord geeft, had mijn aandacht meteen. Art vertelt een leuk verhaaltje over elke ‘kandidaat’, draait zijn hoofd om naar ons en vertelt met een twinkeling in zijn charmante ogen: ‘Wie de Mol is… dat horen jullie volgende week’. Het is dat onze Art een hele charmante man is en er mee weg komt, maar wat wil ik graag weten wie die Mol nou is. Nog een weekje wachten, kunnen jullie het nog aan?

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu