Tineke waarschuwt je voor deze gruwelijke filmpjes

 

Nee, géén drillrapgedoe, want dat vind ik al niet meer gruwelijk genoeg

 

Dat is gewoon een dom videootje schieten waarin je elkaar voor van alles en nog wat uitmaakt, met wapens gaat lopen zwaaien, en op een ontzettend respectloze manier het leven (en elkaar) gaat lopen uitdagen. En dat daar dan doden door vallen – zoals deze week in Scheveningen – dat vind ik al niet meer gruwelijk genoeg. Drillrappen is iets volkomen onschuldigs, en gewoon de tijdsgeest, volgens de makers van dit soort filmpjes. En aangezien ik niet meer van deze tijd ben, ga ik me er verder dan ook maar niet druk over maken, maar voor de zekerheid die filmpjes toch maar niet bekijken en de muziek ook maar niet aanschaffen.

Het mocht eens iets met mijn brein doen, zeg!

Tevens worden het geen videobeelden van zoektochten naar drenkelingen, van verwarde mensen die ontploffingen veroorzaken, met zwaarden zwaaien of zichzelf in brand steken, van Trump die weer iets grappigs zegt, en al helemaal niet van ex-deelnemers aan “Ex On The Beach”, die in elkaar zijn getimmerd omdat ze een einde wilden maken aan een feestje waar mensen te dicht op elkaar gingen staan. We zien al zó vaak beelden van mensen die tot moes geslagen zijn. Daar schrikken we niet meer van, toch?

 

Het worden trouwens ook geen beelden van de straat waarin het huis van Nikkie de Jager staat (en waarop verder dus eigenlijk niets te zien is), noch worden het beelden van de arme vrouw zelf. Het idee van wat haar is overkomen, vind ik al gruwelijk genoeg.

Net als wat er gebeurd is met Bas uit Badhoevedorp, maar daar zijn mij gelukkig geen beelden van aangeboden. En daar waren al genoeg toeschouwers aanwezig die live hebben zien gebeuren dat iemand werd aangesproken op het stelen van een horloge, en dat de aangesprokene toen zijn wapen trok (dat hij toevallig bij zich had toen hij daar in zijn zwembroek liep) en degene die hem aansprak in koelen bloede doodschoot.

En trouwens: vinden we dat nog wel gruwelijk genoeg?
Nee, mijn filmpjes zijn veel gruwelijker! Die gaan namelijk niet over jonge mensen die nog toekomst hebben (en dus onmiddellijk gered moeten worden als ze corona krijgen), maar over dor hout!

Eng, hè?

 

Bereid je dus voor als je gaat kijken!

Het eerste filmpje gaat over een echtpaar dat al bijna 66 getrouwd is, en elkaar nog steeds heel erg lief lijkt te vinden. Gadverdamme! Ik waarschuw dus maar even voordat je het filmpje gaat aanklikken, want ze houden zich koest (omdat het nu zo warm is), ze gedragen zich netjes, vallen niemand lastig, worden in de gaten gehouden door hun dochter en de buren, en ze eten ook nog af en toe een ijsje. Ieeekkk!

Het is echt te walgelijk voor woorden dat filmpje. En ik snap dus dat Marianne Z. dat soort mensen zo snel mogelijk de wereld uit wil hebben. Dat is gewoon de natuur, vindt zij.

En filmpjes over de natuur zijn sowieso al eng, dus ik ben blij dat er geen filmpjes over de natuur van Marianne bestaan.

Maar het kan nog enger dan filmpjes over menselijk (dor) hout. Je hebt namelijk ook nog kwetsbare dieren!

Hè, gatsie, nee toch? Is dat dan ook dor hout?

Ja, vind ik wel. Effe doorzetten dus!

Bij een dierentuin, bijvoorbeeld. Daar worden soms beren ondergebracht die ooit in het circus hebben gewerkt, en daar toen zwaar zijn mishandeld. Ze zijn getraumatiseerd door geweld (niet door video’s die ze moesten kijken, hoor … maar “gewoon” aan den lijve) en die kunnen dan in alle rust, in een berenbos van een welwillende dierentuin, nog een klein beetje genieten. Afschuwelijk!

En als het dan héél heet wordt, dan gaan ze die beesten een straal met verkoelend water aanbieden, ook nog. Zó naar om te zien.  

Dus ik zeg: niet kijken, zulke filmpjes. Ook deze van die beren dus niet.
Voor je het weet, ga je dit allemaal maar normaal vinden, en dat is doodeng.

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke