Vanaf vandaag open: een nieuw winkel­walhalla

 

Sonja: In mijn stad Amersfoort staat nog steeds een groot leeg pand, een triest souvenir aan de goede oude V&D-tijd. Wie of wat gaat deze leegte opvullen?

 

 

 

Anderhalf jaar na het sluiten van een van de grootste warenhuizen van Nederland vindt het Canadese Hudson’s Bay dat het weer tijd is voor een onvervalst winkelwalhalla. Na maanden voorbereiden zijn vandaag om 10.00 uur de deuren geopend van het eerste filiaal op het Rokin in Amsterdam. Later deze week volgen Den Haag en Rotterdam. En uiteindelijk openen ze twintig winkels verspreid door heel Nederland: Leiden, Breda, Maastricht, Zwolle, Almere, Den Bosch en Tilburg. In 2018 en 2019 volgen Amersfoort, Amstelveen, Enschede, Haarlem en Utrecht. Mooi dat hiermee 2500 extra banen worden gecreëerd. Op de website vind je een verscheidenheid aan vacatures.

 

Elke vestiging krijgt z’n eigen identiteit, in Amsterdam wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de toeristen. Maar service is in elke vestiging een de paradepaardjes: zo vind je onder andere kluisjes met een oplaadpunt voor je mobiel, broeken kan je er direct op maat laten maken, je kunt je nagels laten ‘doen’ in de salon en je haar laten knippen bij de kapper. En er zijn enorme pashokken (yes!), loungehoeken met watertappunten en leesvoer voor mannen en vrouwen die de passessies van hun partners moeten doorstaan. Dat winkelen een beleving moet zijn, is Hudson’s Bay niet ontgaan. Neem wel je gevulde portemonnee mee, want qua prijs zit het warenhuis boven de V&D en net onder de Bijenkorf.

 

Wat koop je er eigenlijk?

Het assortiment is op z’n minst ambitieus te noemen. Je vindt er onder andere meer dan honderd Nederlandse merken, maar ook jassen van HUGO, broeken van Tommy Hilfiger, bh’s van Love Stories, sneakers van Nike, zonnebrillen, rugzakken, planten, papierwaren en horloges. Er zijn zelfs een paar merken die exclusief voor Hudson’s Bay limited editions hebben ontwikkeld. Deze producten worden aangeboden onder de naam ‘The Limiteds’. En dit is misschien leuk weetje: Hudson’s Bay biedt het merk Lxr & co aan die handelt in ‘eerder verkochte’ designermodellen van ontwerpers als Hermes en Louis Vuitton. Hier vind je de mooiste schatten!

 

En de Bijenkorf dan?

Bijenkorf versus Hudson’s Bay, er is nogal wat over gezegd. In de ‘Bijenkorfsteden’ is dit misschien een heet hangijzer maar er zijn uiteindelijk (na het openen van alle filialen) meer steden zonder Bijenkorf (7) en wel mét Hudson’s Bay (20). Er is genoeg voor iedereen, zullen we maar zeggen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot Amersfoort z’n deuren opent.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten.