Vandaag is lintjesdag, wie verdient er eentje volgens jou?

 

Elk jaar krijgen 3060 mensen vlak voor Koningsdag een lintje, uitgereikt door de koning. Dat loopt dit jaar natuurlijk iets anders.

 

Want ja, ook hier strooit het coronavirus roet in het eten. Maar wat mij betreft is het initiatief er dit jaar niet minder mooi om; misschien is dit wel het mooiste jaar voor een lintje. Het AD heeft besloten dat iedereen wel een lintje verdient in deze barre tijden. Kan ik het alleen maar mee eens zijn.

 

Het AD heeft een lintje gemaakt dat je makkelijk zelf kan uitprinten en uitdelen aan wie je maar wil. Mensen in de zorg, je vader, je moeder, je kinderen of je beste vriend(in), wie je ook maar vindt dat er eentje verdient. En je kan er zo veel uitdelen als je wil. Ik heb er alvast twintig uitgeprint en ik gok zomaar dat dat er te weinig zijn.

 

Natuurlijk moet het uitdelen helemaal coronaproof verlopen, dus ga ik straks een rondje doen en ze bij mensen in de bus gooien. Dat is een leuke verrassing toch, als er ineens een lintje op je mat ligt? Ik wilde ze eigenlijk ook gaan plastificeren, maar zo’n machine heb ik helaas niet. Dus werd het printen op extra dik papier. Want ze moeten wel zo lang mogelijk mooi blijven, nietwaar? Het is niet elke dag dat je een lintje krijgt. Gewoon, omdat je bent wie je bent of omdat je iets bijzonders heb gedaan.

 

Zelfs m’n kat krijgt er eentje om haar nek — al gok ik dat dat lintje geen lang leven is beschoren. Zij is er in de coronatijd misschien nog wel het allermeest voor me, want mijn kat is het enige levende wezen dat dichtbij me staat en dat ik ongegeneerd kan knuffelen. Dat verdient een lintje! Al denk ik dan weer niet dat ik er eentje van haar terug kan verwachten…
 

 

Bron: AD.nl 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer