Drie hoeraatjes voor HEMA

 

Schrok jij laatst ook zo van het bericht dat HEMA op omvallen stond?

 

De winkels in de Nederlandse winkelstraten hebben het moeilijk. Ik probeer zoveel mogelijk lokaal te kopen, hoewel me dat soms het gevoel geeft dat ik met gevaar voor eigen leven naar de bloemenstal rijd of bij de visboer aansluit in de anderhalvemeterafstandrij.

 

Toen ik het bericht las dat ook HEMA op omvallen stond sloeg de schrik me om het hart. Zou het vlammetje nu echt doven van dit Nederlandse icoon dat al meerdere keren uit de as herrezen is? Hoe moet dat dan met de oranje tompoes op Koningsdag?

 

Nou, aan mij zou het niet liggen hoor. Dus als ik voor boodschappen naar de super moest, sloop ik ook stiekem even de HEMA in. En wat was het weer fijn om even door de winkel te dwalen zeg. Lekker neuzen tussen de nagellakjes en wattenschijfjes. Even geen zorgen over corona aan mijn hoofd.

 

Zo kocht ik een ‘bullet journal’, een hip opschrijfboek voor alle klusjes die ik nog moet doen. Verder een paar gezellige kussentjes om de woonkamer waar ik nu dagelijks werk een beetje op te vrolijken. En ik kon het niet laten om wat koek en zopie mee naar huis te nemen. Een mens moet zichzelf af en toe verwennen, nietwaar?

 

Gelukkig ben ik niet de enige die de winkel weer weet te vinden. Er komen steeds meer klanten die ook meer uitgeven, hoera, hoera, hoera. Natuurlijk kan ik alles ook online bestellen, maar in tijden van corona gaat er niks boven een kort maar zeer geruststellend bezoekje aan HEMA.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit