Vandaag ben je in Italië

 

Want met deze overheerlijke pasta (tagliatelle boscaiola) tover je je keuken om naar La Bella Italia. 

 

Dit heb je nodig:

  • 375 gr tagliatelle
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijn gehakt 
  • 4 spekreepjes, dun gesneden
  • 200 gr champignons
  • 60 ml droge witte wijn
  • 300 ml room
  • Parmezaanse kaas om te serveren

 

 

Zo maak je het:
Kook in een grote pan de tagliatelle volgens de instructies op het pak. Doe in de tussentijd wat olie in een andere pan en laat deze warm worden. Voeg de ui, knoflook en spek toe. Laat 3-4 minuten zachtjes pruttelen tot de ui zacht is. Voeg dan de champignons toe. Laat nog 2-3 minuten sudderen. Voeg de wijn toe en laat 1 tot 2 minuten sudderen. Voeg als laatste de room toe. Laat het geheel nog 5-6 minuten sudderen. 

 

Voeg de gekookte pasta toe aan de roomsaus. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel dan met parmezaanse kaas. Héééérlijk.

 

 

Eet smakelijk!