Vanavond een nieuwe aflevering van Ik Vertrek

 

Met het zieligste verhaal ooit…

 

 

Oh jongens, Ik Vertrek, de lieveling van ons allemaal. Want aan de ene kant doen ze iets wat wij best zouden willen en niet durven (dus jaloezie) en aan de andere kant is het een shitverkutkutkutkut en een “wat hebben we verkeerd gedaan in ons leven om dit te verdienen?” waardoor je verlekkerd op je eigen saaie bankje zit en intens tevree met je besluit om toch maar in je eigen land te blijven, je bedje in kruipt.

 

Wat heeft Ik Vertrek ons opgeleverd?

De Meilandjes (oh, wat was Martien JONG), de Scheetjes, dat heerlijke stel dat het lumineuze idee had om in Gambia een pannenkoekenrestaurant te beginnen (zat inderdaad niemand op te wachten, echt niemand) en die overal blij van werden. Wat mij altijd zo charmeert, is het optimisme van de mensen. Half in een sloppenwijk in Gambia is ‘lekker lokaal’, een dode muis is in ieder geval niet meer levend en een grote plas water voor het huis is toch dat zwembad voor de deur en een huis met alleen vier muren biedt heel veel perspectief.

 

In deze serie verheug ik me vooral op Marc en Madelon die de reeks gaan afsluiten. Ze zaten gister bij JINEK en het leuke is dat Marc jaren programmamanager van Ik Vertrek is geweest. Je zou kunnen denken dat je na het zien van zoveel toch niet allemaal succesverhalen je denkt; ik sla even over, maar Marc ging. Met Madelon, zijn geliefde, die haar zoon een aantal jaar geleden verloor aan de gevolgen van een epileptische aanval. De vader en broer van Marc zijn ook overleden dus hun B&B gaat de tres hombres heten, vernoemd naar deze drie mannen.

 

Marc hakte een muurtje uit waardoor het hele huis zo’n beetje instortte (verheug ik me op, sorry Marc, maar het is vast allemaal goedgekomen) en hun tagline is om een kindonvriendelijk boetiekhotel te maken.

 

Briljante term. Kinderen worden niet weggestuurd, maar verwacht geen trampolines en vissticks.

 

Marc en Madelon, ik vind jullie leuk.

 

In de stemming komen? Kijk even naar deze trailer met een overzicht van 15 jaar Ik Vertek.

 

Hardoplach-garantie. 

 

Vanavond 20:35 uur op NPO 1

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach