Van zoveel paaseitjes kom je één kilo aan

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Zoveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen.

 

 

 

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik ben de tel van de zakken paaseitjes die ik inmiddels op heb al kwijt. Want die paaseitjes gevuld met crème van Kinder Bueno, zó lekker! Maar hoeveel van die krengen moet je eigenlijk eten om een kilo aan te komen?

 

Dit jaar komen we om in de paaseitjes en is de keuze echt giga reuze. De favorieten op de redactie? Dat zijn de cookie dough eitjes van de HEMA, de Vlaflip van de Jumbo en oh ja, vergeet de all time favourite wit praliné niet. Maar moeten we na het verorberen van al deze eitjes een king size badpak aanschaffen of valt dat allemaal wel mee?

 

Eitje hier, eitje daar

 

Om één kilo aan te komen moet je 7000 calorieën te veel eten. Als je dat over een tijdsbestek van een week wil doen, komt dat neer op 1000 calorieën per dag. Dat is dus bovenop op de gebruikelijke 2000 calorieën die een vrouw, of 2500 calorieën die een man dagelijks nodig heeft. De vraag is nu, op hoeveel paaseitjes komt dat precies neer?

 

Tijdelijk

 

Voor het gemak nemen we even de gemiddelde calorieën van een paaseitje. Pure paaseitjes bevatten namelijk minder calorieën dan paaseitjes gevuld met een smeuïge notenpasta. Dus: 44 calorieën gemiddeld. Om 7000 calorieën, naast je gebruikelijk 2000 of 2500 te halen, moet je 159 eitjes eten. In een standaard zakje zitten ongeveer 25 eitjes.

 

Eet er daarvan 6 en je bent een kilo aangekomen. Aangezien de zakjes al een tijdje in de schappen liggen denk ik dat ik die 6 voor Pasen wel ga halen – of wacht even: 12. Da’s dus 2 kilo. Ach, het is ook maar tijdelijk hé. Gaan we na de Pasen wel weer volop aan de salades en groene shakes.

Door: Redactie FavorFlav