Alweer een boek van een Meilandje?

 

Na de enorme bestsellers van Martien en Erica Meiland volgt vandaag een boek van Maxime, de jongste dochter.

 

 

 

Wat heeft die in haar korte leven meegemaakt om een boek mee te vullen, hoor ik je nu denken. Nou, meer dan genoeg als ik haar biograaf Jan Dijkgraaf mag geloven.

 

Maxime was nog maar een meisje van veertien toen er een naaktfilmpje van haar rondging op school. Maar toen haar ouders hier op school melding van maakten werd door de schoolleiding afgeraden om aangifte bij de politie te doen. En toen Maxime daarna ook nog werd misbruikt door een ex-bajesklant had ze er helemaal geen vertrouwen in dat de politie aan haar kant zou staan. Haar moeder Erica vocht als een leeuw maar kon niet voorkomen dat het zelfbeeld van haar dochter zo kapotging dat ze echt onhandelbaar werd, bijna in de goot belandde en zelfs dacht aan zelfdoding.

 

Maar de onverwachte zwangerschap van de kleine Claire, de verhuizing naar het beroemde chateau in Frankrijk en het succes dat daarop volgde heeft Maxime wel gered. Daarover zei ze bij de talkshow van Humberto Tan: ‘Eigenlijk is Claire’tje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarop ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten.’ Vandaar de titel van het boek: Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! 

 

Volgens Jan Dijkgraaf is het in dit boek ‘niet lachen, gieren, brullen. Maxime wil vooral jonge vrouwen helpen met het boek. Ze wil dat zij gelijk aangifte doen als ze te maken krijgen met sexting of verkrachting. Ze wil hen behoeden voor nog meer ellende.’ Zelf denkt Maxime dat ze nooit meer de Maxime wordt die ze daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.

 

Wat een verhaal zeg, en het is vanaf vandaag voor iedereen die het maar lezen wil te koop.

 

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Beeld: Maxime Meiland

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit