Van de week viel deze rector keihard van zijn Amerikaanse sokkel af

 

Mag ik je even voorstellen? Dit is Jerry Falwell Jr!

 

 

Jerry Fallwell Jr is een man van middelbare leeftijd, keurig in het pak, onberispelijk gekapt, zijn grijzende ringbaard tot in de puntjes getrimd. Jerry – ook de zoon van een bijzonder populaire televisiedominee uit de jaren 80 en 90 – schopte het tot rector van de grootste christelijke universiteit van Amerika. Dat die universiteit uitgroeide van een fundamentalistische niche-universiteit tot de grootse hotspot van christelijk Amerika, heeft Jerry indirect aan president Trump te danken. Hij is namelijk oneindig loyaal aan zijn president. Zo loyaal dat hij op Fox News en conservatieve radio regelmatig uitlegt waarom de president een zegen is voor Amerika. Door die televisie- en radio-optredens is Jerry een beetje een celebrity geworden. En dat werkte weer als een magneet op veel christelijke studenten.

 

Maar afgelopen week is Jerry keihard van zijn sokkel gevallen. Meteen verwikkeld in een seksschandaal ook nog, waarvan de details nou niet bepaald christelijk rieken. Een voormalige zakenpartner van Jerry, Giancarlo Granda, stapte namelijk naar persbureau Reuters met appjes en naaktfoto’s, waaruit zou blijken dat Granda regelmatig seks had met Jerry’s vrouw Becki. En was het nou nog alleen het feit dat Jerry’s vrouw buiten de pot pieste… Rector Jerry schoof zelf maar al te graag aan als Granda met zijn vrouw bezig was, aldus Granda. Al gebiedt de eerlijkheid hem om toe te geven dat dit alleen was om te kijken, wat Jerry best spannend zou vinden. Jerry zelf ontkent uiteraard in alle toonaarden en probeerde de zaak af te doen met een verklaring waarin hij zijn overspelige vrouw aan de schandpaal nagelt en zelf zijn handen in onschuld wast.

 

Maar dat Reuters-artikel had niet op een slechter moment kunnen komen dan van de week. En het staat ook nog eens niet op zichzelf. Eerder deze maand was Jerry namelijk al op non-actief gesteld vanwege een Instagramfoto waarop hij een onbekende vrouw bij haar middel vasthoudt, terwijl hijzelf en de vrouw in kwestie hun bovenste broeksknoop al hadden losgeknoopt, hun shirt al een stuk omhoog hadden gesjord en Jerry ook nog eens een glas in zijn hand hield waarover hij in alle toonaarden ontkent dat hier iets met alcohol in zat. 

 

Onnodig om te zeggen dat zijn Liberty University te klein was bij het zien van die foto, en nogal wiedes dat de universiteit haar rector met kop en kont op straat zette na alle commotie van afgelopen week. Want was dit nou echt dezelfde Jerry die ongetrouwde studenten verbiedt om samen op de bank te zitten?

 

Bron: Trouw

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans