Met deze truc lukt elke taart of cake!

 

Het invetten van je bakvorm blijft een kunst. De boter is nog goed te doen, maar dan: een beetje bloem. Als je te veel gebruikt, dan krijgt je taart en bleke buitenkant. Gebruik je te weinig, dan blijft de taart aan de vorm plakken, grrr!

 

Maar er is een truc! Gebruik in plaats van bloem gewoon een beetje suiker. Het werkt perfect! De suiker zorgt er niet alleen voor dat je je taart zonder problemen uit de vorm haalt, hij vormt ook nog een knapperig korstje. Ontzettend lekker én makkelijk.

 

Zo doe je het

Vet de bakvorm in en voeg een lepel suiker toe. Tik zachtjes tegen de vorm aan totdat de suiker verdeeld is over de vorm. Moet je iets bakken met bakpapier? Leg een laagje in het bakpapier en je krijgt een lekker krokant korstje.

 

Zin gekregen om meteen aan de slag te gaan? We hebben ook nog wat leuke bakvormen voor je:

Bakvorm bloem €41,95 Bitossi

 

Blossom bakvorm €34,99 Baktotaal

 

3. Ronde bakvorm €2,95 Habitas 

 

Rechthoekige bakvorm €46,95 Smulweb

 

Mini bakvormpjes €39,95 bol.com

 

Bakvorm met handvat €34,94 Zus en Zo

 

 

Bak ze!

 

 

Bron: Food52