Tranen met tuiten door Robert ten Brink

 

Kijk je ook weer naar de nieuwe serie Love is in the Air van Robert ten Brink? En moet je er ook zo verschrikkelijk van huilen? De tissues zijn in Huize Smit niet aan te slepen…

 

Feelgood televisie. Ik ben er gek op. De overtreffende trap van dit soort programma’s wordt al jaren gemaakt door Robert ten Brink. Heerlijk om te zien hoe hij mensen bij elkaar brengt.
 
Maar hij helpt niet alleen maar verliefde stelletjes. Met Love is in the Air reist hij met families, die elkaar soms jaren niet gezien hebben, de hele wereld over. Op weg naar die verre broer of zus, die ze vaak vanwege de grote afstand en dure tickets zo lang hebben moeten missen.  
 
Van de week was het weer een topuitzending. Heb je ‘m ook gezien? Over die familie Vorstenbos, een heel groot gezin van wel zeventien broers en zussen, waarvan er nog maar negen over zijn. Zeven dames en een heer, allemaal dik in de tachtig. Hun oudste broer Koos van drieënnegentig is ruim vijfenzestig jaar geleden naar Zuid-Afrika geëmigreerd. De jongste zus had Robert een brief geschreven. Omdat ze zo graag voor de eerste en misschien wel de laatste keer met z’n allen bij elkaar wilden zijn. Maar hoe organiseer je dat dan? Nou dan bel je gewoon Dr. Love.

Robert ten Brink heeft ze allemaal onder zijn hoede genomen en is met de hele groep naar het huis van Koos in Kaapstad gereisd. Sommige broers of zussen waren zelfs nog nooit bij hem op bezoek geweest.
 
Eén van de zussen durfde niet te vliegen en had tijdens de vlucht nu maar een flesje rum achter de kiezen gegooid. Koos geloofde zijn oren niet toen Robert hem vertelde dat zijn broer en zussen alle acht buiten op de stoep stonden te wachten. Nou, de tissues had ik toen al binnen handbereik hoor.
 
Volgende week zit ik, met mijn doos papieren zakdoekjes, weer op tijd klaar. Op de woensdagavond rond half negen op RTL4. Laat die tranen maar komen…
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit