Totally Hooked aan…

 

De Slimste Mens.

 

 

Ik vond het altijd al een leuk programma, maar het was wel overgoten met een advocaatje met slagroom zal ik maar zeggen. Tikje belegen, maar lekker. En charmante Philip en brommende Maarten is een koningskoppel dus ik keek heus geregeld (en heb zelfs een keer meegedaan). Mar dit seizoen is anders. Misschien is het de lockdown die maakt dat we hunkeren naar gezinsvermaak. Want ik ben niet de enige die kijkt; De Slimste Mens staat standaard in de top 5 van best bekeken programma’s. Waarom dat komt? Sowieso door de geweldige line-up van kandidaten.

 

Guus Meeuwis, Frank Evenblij, Anna Nosshin, Daphne Bunskoek, Kaj Gorgels, Liesbeth Rasker, Maik de Boer, Fien Vermeulen, Rob Kemps, Helga van Leur, Alex Klaassen, Tijl Beckand. Het lijkt wel of iedereen dacht; wat kan het schelen, ik ga gewoon. En dat levert heerlijke tv op.

 

Maarten van Rossum kreeg zowaar de slappe lach (zijn versie van de slappe lach dan), Emma Wortelboer vertelde Philip even dat de enige manier om een vrouw tot een orgasme te brengen kan door te vingeren. Daarbij stak ze kordaat en kwiek twee vingers de lucht in. En dat onze Liesbeth die toch echt heus reisjournalist is even niet wist waar het Andes-gebergte lag, daar is inmiddels een hilarisch gifje van.

 

Verder is het stopwoord van Maarten van Rossum nog steeds ‘wonderlijk’ en zijn de truien nog steeds zwart en blijft het knor en moppergehalte hoog. En ach, misschien heb ik daar de kern van het succes wel gevangen. De Slimste is iets uit de oude wereld dat onveranderd lijkt in deze nieuwe periode. Op de schermpjes die tussen de kandidaten staan na dan, maar de kandidaten zijn zo leuk dat ik die rare schaduwen die de schermpjes produceren onmiddellijk vergeet en vergeef.

 

Vanavond weer 20:40 NPO 2. 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach