Hier vind je gegarandeerd de allerleukste cadeautjes voor in de schoen.

 

Maartje neemt je mee naar haar favoriete adresjes voor de feestdagen.

 

ANNA + NINA Atelier, Amsterdam

Cadeautje voor groot of klein in Amsterdam? ANNA + NINA. De jonge onderneemsters Anna de Lanoy en Nina Poot begonnen als een agentschap voor must-have modeaccessoires uit alle hoeken van de wereld. ‘Dat kunnen we zelf ook’, moeten de twee gedacht hebben en al snel kwam er een eigen sieradenlijn bij. Een succes, de showroom werd te klein, een nieuw pand werd gevonden aan de Gerard Doustraat 94 en bleek meteen een prachtige winkelruimte te zijn. De deur werd plat gelopen vanwege de smaakvolle accessoires voor aan je lijf en in je huis, en bovendien werd het in no-time hét adres voor een presentje. Winkel twee kwam rap daarna aan Kloverniersburgwal 44 – een stuk groter en zo mogelijk nog beter voor hebbedingen waar je er heus al een aantal van hebt, maar nooit genoeg. En nu is er ANNA + NINA Atelier aan Reguliersgracht 84. In het piepkleine zaakje verkopen de dames prachtige sieraden van veertien karaats goud voor een meer dan redelijke prijs. Boven is nog een kleine verdieping ingericht voor zilver, ansichtkaarten en notitieboekjes van eigen makelarij, alles om even hebberig van te worden. Afijn, ANNA + NINA en je zit goed.

 

A Little Lovely Company, Groningen en Wijsneus

Blogger Just By Manon maakt er onlangs werk van: ze ging op zoek naar de allerleukste kids (concept)stores van Nederland. Fotograaf mee en checken maar, het hele land door. De winnaar volgens Manon? Wijsneus aan de Vismarkt in Groningen. Wie zijn wij om aan haar oordeel te twijfelen? Wijsneus ís namelijk een heerlijke en bovendien gigantische winkel waar inderdaad alles klopt. Er zijn kinderkleren maar er is bovendien een groot aanbod aan cadeautjes. En als je dan toch in Groningen bent, sla dan vooral ook A Little Lovely Company niet over, aan de Aweg (waar ook het leuke Pernikkel zit voor lunch). De winkel is helemaal ingespeeld op de komst van de Sint en heeft meer dan genoeg kleins voor in de schoen en groters voor in de zak, van lampslingers en lichtboxen tot rugzakken en flamingo’s aan de muur. Een deel van de winkel is ingericht als kleurrijk café. Bestel de warme chocolade met alles er op en er aan, inclusief een dot slagroom, pastelkleurige snoepjes en sterretjesvuurwerk. Die vergeet je mini (en jijzelf ook niet) nooit meer!

 

MiniMarkt, Haarlem

In de o zo gezellige Kruisstraat in Haarlem waar ook Crepe Affaire en modeshop Ou zitten, beide aanraders, opende een nieuwe aanwinst: MiniMarkt. De winkel voor de mini verhuisde van Bloemendaal naar een prachtig pand van een oude antiquair in het centrum van Haarlem. Hoge plafonds en glas-in-lood ramen zijn er het decor voor de gezellige treintafel boordevol met de leukste musthaves voor het kroost. Kleding en speelgoed van het juiste soort, en een hoek voor koffie en taart om bij te kopen van al het verplichte geshop, terwijl de kids spelen. Drie vliegen in één klap: de kinderkapper komt op de woensdag, vrijdag en zaterdag. Overigens zit er ook een MiniMarkt in Amsterdam – zelfde idee, andere stad. 

 

WIJCK (online)

Illustraties zijn uit geen enkel eigentijds interieur weg te denken – toch? Een knappe tekening valt bij vrijwel iedereen in de smaak, is goed te betalen (de illustratie aanschaffen, in een lijstje van HEMA stoppen, klaar ben je), kan vaak eenvoudig gepersonifieerd worden en als de krijger het toch niks vindt, is een en ander zo onder de bank geschoven. Wat vast niet het geval gaat zijn bij de zwart-wit prints van het posterlabel WIJCK. Het idee is zo simpel als het eruitziet: kies je eigen buurt of de lievelingswijk van de krijger uit en WIJCK heeft er, of maakt er, een poster van. De illustraties zijn ook als ansichtkaart te bestellen (€ 2,90) of als grote posters (€ 35), voor ieder budget wat wils.

Fotografie: Florance and the boy, Just by Manon

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.