Brabanders hebben altijd gelijk

 

Ter ere van mijn verjaardag had ik mezelf ook een leuk cadeautje gegeven. ‘As ge oe eige niet kietelt dan lach de nie’, zeggen ze bij ons in Brabant. En Brabanders hebben altijd gelijk. Ik had bedacht dat ik vanaf die donderdag t/m de zondag erna alles mocht eten en drinken waar ik zin in had. Goed bedacht toch? Ze zeggen altijd dat je wel af en toe mag zondigen als je probeert af te vallen, maar dat je er dan ook wel echt volop van moet genieten. Nou, zo gezegd, zo gedaan. Ik heb voluit genoten. Enige dingetje is dat dit soort besluiten heel erg leuk is, maar dat je dan ook de kracht moet hebben om je na die zondagavond aan je eigen afspraak te houden. Shake it. Dat gaat tot nu toe al de hele tijd fout. Dat heeft zo zijn oorzaken.

1: al het lekkers van m’n verjaardag was nog niet op.

2: de verrukkelijke homemade chocolade-caramel-maldon-zout-carrées van art director Brenda hielpen niet bepaald mee. Er ligt er nog steeds eentje en die ga ik echt niet weggeven of weggooien.

3: het grote snoepseizoen is aangebroken en ik wil geen spelbreker zijn.

Kortom. Als je zo sterk bent als een natte krant, moet je dus niet dit soort cadeautjes voor jezelf bedenken. Ik zal het alvast even als reminder in de agenda zetten voor volgend jaar. En ik hoop dat je me het ook even helpt onthouden. Graag de dag voor 17-11-2017. Bij voorbaat dank!

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs Sfeerbeeld: Designclaud