Tooske is verdrietig en geschrokken na eliminatie bij Dancing with the Stars

 

En niet alleen kwam haar exit als een verrassing voor Tooske, ook de kijkers zaten vol ongeloof mee te kijken.  

 

Dancing with the Stars begon in het najaar van 2005, liep door met drie seizoenen om weer opgepakt te worden in 2009 en nu is-ie weer in volle glorie terug. Alle dansfans zitten wekelijks voor de buis om mee te kijken naar het spektakel. Het is bijzonder knap hoe de deelnemers in zo’n korte tijd trainen tot ware dansexperts. Maar de zesde episode bracht veel drama met zich mee en mensen uiten zich voluit op social media met groot ongeloof over wat er is gebeurd.

 

Tooske Ragas was de favoriet van het seizoen. De juryleden Irene Moors en Louis van Amstel waren lovend over haar prestaties en gaven haar keer op keer goede feedback en complimenten. Dat was dan ook de reden dat Ragas, samen met danspartner Glenn, gezien werd als grootste kanshebber om te winnen. Maar gisteravond werd haar avontuur abrupt en compleet onverwacht tot een einde gebracht: ze moest het RTL-programma verlaten. Want ook al had ze van de jury twee tienen ontvangen, ze kreeg blijkbaar niet genoeg publieksstemmen om door te gaan naar de volgende ronde.
 

De kijkers thuis snapten er niks van en vonden het programma ongeloofwaardig overkomen. Daarom barstte het op social media gisteren los van de ophef. ‘Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage. Tooske was qua dansen favoriet om te winnen. Staat met de punten van de jury bovenaan en wordt er vervolgens door het publiek uitgestemd. Ik ga er niet meer naar kijken,’ laat iemand op Twitter weten.

 

RTL heeft natuurlijk ook al een reactie uitgebracht; zo laat een woordvoerder weten dat ‘de stemmen van de jury én die van de kijkers thuis bepalen welk danskoppel doorgaat en wie zijn/haar dansschoenen in de kast kan zetten. Ondanks de fantastische performance van Tooske en Glenn hebben zij van de kijker minder stemmen gekregen dan de rest van de deelnemers, waardoor zij gisteren hun laatste dans hebben laten zien tijdens de zesde liveshow. Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen.’

 

Ook Tooske liet vandaag op Instagram weten dat ze verdrietig is over haar vertrek. Zo zegt ze: ‘Lieve kijkers, dankjewel voor jullie steun tijdens, maar vooral na de show van gisteravond. De honderden berichten aan mij via app, mail en social zijn hartverwarmend. Ik will survive, maar ik kan ook maar zoveel hebben… En hier ben ik oprecht heel verdrietig over.’

 

Het programma had al niet de beste kijkcijfers met een magere 743.000, in vergelijking met Ik hou van Holland met 1.115.000 en Beste Zangers met 1.407.000 kijkers. Daarom ben ik heel benieuwd naar wat het vertrek van Tooske zal doen met de cijfers. Zal het nog verder instorten of is het publiek tóch nog benieuwd naar wie het dansprogramma gaat winnen? We gaan het meemaken. Maar jammer vind ik het wel van Tooske. Ze was een fantastische finalist geweest. Maar ja, zo gaat dat, niet iedereen kan winnen.

Maar wat het verhaal dan wel weer heel mooi afsluit voor Tooske is een foto die ze vandaag op haar Instagram plaatste. Het is een brief van haar dochter waarin staat dat ze vond dat ze supergoed was, en dat ze voor haar de allerbeste moeder én danser is. Nou, als dat geen ontzettend lief cadeautje is, dan weet ik het niet meer… Misschien is Tooske dan wel geen finalist, ze heeft wel een topper van een dochter. En dat is natuurlijk veel belangrijker. 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn